Φυσικοί τρόποι να ενυδατώσεις τα χέρια σου - Free Sunday
Φυσικοί τρόποι να ενυδατώσεις τα χέρια σου

Φυσικοί τρόποι να ενυδατώσεις τα χέρια σου

Τα χέρια μας είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας, καθώς είναι διαρκώς εκτεθειμένα και έρχονται σε καθημερινή επαφή με χημικά καθαριστικά που επιβαρύνουν το pH τους και τα κάνουν επιρρεπή σε σκασίματα και αφυδάτωση. Ακολουθούν φυσικοί τρόποι ενυδάτωσής τους.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αποτελεί άριστη λύση για τα αφυδατωμένα χέρια, επειδή περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα. Ακόμη, εμποδίζει την πρόωρη γήρανση, ενώ παράλληλα θρέφει το δέρμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ζεστάνεις ελαφρώς, να είναι χλιαρό, και μετά να κάνεις μασάζ στα χέρια σου για πέντε λεπτά. Αν το απλώνεις δυο φορές την ημέρα, θα δεις τα χέρια σου να έχουν ασύγκριτη απαλότητα και ελαστικότητα!

Πορτοκάλι και μέλι

Ο συνδυασμός αυτών των δύο ευεργετικών συστατικών βοηθά στη θρέψη του δέρματος και στην ανάκτηση της ευεξίας του. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να στύψεις τον χυμό ενός πορτοκαλιού και να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόζεις το μείγμα στα χέρια σου και το αφήνεις για 15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Σε λίγες μέρες θα δεις τα χέρια σου να μαλακώνουν και να αποκτούν ξανά τη ζωντάνια τους!

Ζάχαρη και ελαιόλαδο

Τα οφέλη του ελαιόλαδου είναι πολλά και τα έχουμε ήδη αναφέρει, ο συνδυασμός της ζάχαρης με το ελαιόλαδο συνδυάζει την τέλεια ενυδάτωση με την απολέπιση. Για το μείγμα, ανακατεύετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με ένα κουταλάκι ζάχαρη. Απλώνετε στα χέρια σας, αφήνετε για 10 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Πίλινγκ για τα χέρια
Το ρυζάλευρο είναι εξαιρετικό πίλινγκ για τα χέρια. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα ταλαιπωρημένα χέρια αποκτούν τη λάμψη που τους αξίζει. Μία κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για να την απλώσετε σε ελαφρά βρεγμένα χέρια και να κάνετε το πίλινγκ για 10 λεπτά περίπου.