Πες μου τι ζώδιο είναι το αφεντικό σου να σου πω πώς θα πάρεις προαγωγή - Free Sunday
Πες μου τι ζώδιο είναι το αφεντικό σου να σου πω πώς θα πάρεις προαγωγή

Πες μου τι ζώδιο είναι το αφεντικό σου να σου πω πώς θα πάρεις προαγωγή

Ψάχνεις να βρεις το κουμπί του αφεντικού σου και δεν τα καταφέρνεις; Πέρα από μεθοδική δουλειά που απαιτεί κάθε προϊστάμενος ανεξαρτήτως πλανητών μπορείς να βρεις τα μυστικά του αρκεί να γνωρίζεις τα… γενέθλια του.

Κριός

Να ένα δύσκολο αφεντικό. Οι Κριοί είναι γεννημένοι αρχηγοί. Αυτό δεν τους κάνει φυσικά εύκολους στη συνεργασία. Σκέφτονται για τρεις, πράττουν για πέντε. Πώς να συναγωνιστείς ένα τέτοιο μυαλό; Βασική συμβουλή: μη τους νευριάζεις. Κανείς δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπος με την οργή που κατ’ επέκταση οδηγεί σε πείσμα ένα Κριάρι. Μπορείς, όμως, να τον εντυπωσιάσεις δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες. Οι Κρίοι δεν φημίζονται για την ευγένεια τους την εκτιμούν όμως στους άλλους. Διατήρησε τους καλούς σου τρόπους χωρίς κομπλιμέντα – το ξέρει πως είναι ο καλύτερος. Βρες σε τι υστερεί και κάνε αυτό το υπερατού σου για να του γίνεις απαραίτητος/η.

Ταύρος

Οι Ταύροι αν και συγκεντρωτικοί και δύσπιστοι στο να εμπιστευτούν ακόμα το παιδί τους γοητεύονται από το ταλέντο και την επιμέλεια. Φρόντισε να είσαι πάντα στην ώρα σου, με όμορφα, καθαρά ρούχα και μη σηκώνεις ποτέ τους τόνους ακόμα και όταν το κλίμα είναι χαλαρό και κάνετε αστεία. Η σοβαρότητα για τον Ταύρο είναι αρχή εντός επαγγελματικής στέγης ακόμα και αν αυτός αγαπάει το χιούμορ –ακόμα και τις φάρσες.

Δίδυμοι

Σε έναν Δίδυμο, μάλιστα, μπορείς να πεις αστεία. Μη διαστάσεις επίσης να υιοθετήσεις άμεσα τον ενικό αν εκείνος στο επιτρέψει. Ο Δίδυμος θέλει να είναι ένα από τα παιδιά- έτσι κι αλλιώς μιλάμε για τον αιώνιο έφηβο. Μπορείς επίσης να του εμπιστευτείς κάτι προσωπικό. Τον γοητεύει όταν οι άλλοι τον θεωρούν φίλο τους και άξιο εμπιστοσύνης. Προσοχή, όμως, μην είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο γιατί οι Δίδυμοι έχουν τη φήμη –μόνο φήμη δεν είναι- πως τους αρέσει να διαδίδουν κουτσομπολιά.

Καρκίνος

Ωχ! Άντε να μπεις στο μυαλό του αφεντικού Καρκίνου με το διαπεραστικό βλέμμα και το αλάνθαστο ένστικτο. Κάνε τη δουλειά σου σωστά και συνετά, απόφυγε τα πολλά πηγαδάκια στους διαδρόμους, προσπάθησε να είσαι ακριβής και κάνε το σταυρό σου. Αν ωστόσο αισθάνεσαι πως αδικείσαι μην φοβηθείς να το εκφράσεις. Οι Καρκίνοι μισούν την αδικία και την πολεμούν με κάθε τρόπο.

Λέων

Τα πράγματα μοιάζουν απλά –και είναι. Με ένα Λιοντάρι αφεντικό όλα ξεκάθαρα. Εκείνος είναι ο αρχηγός και έχει πάντα δίκιο και όλοι οι υπόλοιποι μαθαίνουν από αυτόν. Κι η αλήθεια είναι θα μάθεις πολλά. Όπως π.χ να παρουσιάζεις μια ιδέα δική σου σαν να είναι δική του. Σκέψου τις πονηριές που πρέπει να εφαρμόσει μια καταφερτζού σύζυγος με έναν παράξενο άντρα και θα γίνεις εύκολα υπαρχηγός.

Παρθένος

Δουλειά, δουλειά και ακόμα πιο πολύ δουλειά. Μην τολμήσεις να φύγεις ποτέ νωρίτερα από τον Παρθένο αφεντικό σου. Οι Παρθένοι είναι σκυλιά στη δουλειά τους και το ίδιο απαιτούν και από τους υφιστάμενους τους. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα παραιτήσου, διαφορετικά θα αφήσεις τα κοκκαλάκια σου στην δουλειά.

Ζυγός

Η δουλειά με έναν Ζυγό μοιάζει με βόλτα στο Λούνα Παρκ. Τραγούδια και χαρές, πλάκες και καλαμπούρια. Στην αρχή. Γιατί για έναν Ζυγό όσο εύκολα στήνει ένα πάρτι τόσο γρήγορα μπορεί να το μετατρέψει σε εφιάλτη. Κράτα αποστάσεις χωρίς να γίνεις αγενής και παρέμεινε σε θέση ασφαλείας είτε για λιακάδα είτε για καταιγίδα. Οι Ζυγοί- αφεντικά δεν πιάνονται φίλοι όσο κι αν έτσι φαίνεται. Τα φαινόμενα απατούν. Θα μάθουν τα μυστικά σου και μετά θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σου.

Σκορπιός

Ο φιλόδοξος και παντογνώστης Σκορπιός δεν χρειάζεται συνεργάτες παρά εργάτες. Ο αυτοσχεδιασμός, η δημιουργικότητα, οι νέες προτάσεις και οι πρωτοβουλίες τους εκνευρίζουν γιατί αισθάνονται πως απειλούνται. Απλά εκτέλεσε τις οδηγίες του και συνέχισε τη ζωή σου. Δικό σου είναι, άλλωστε, το μαγαζί;

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι το αφεντικό που όλοι θα ήθελαν να έχουν εάν 1ον) δεν έπρεπε να τον ξυπνάς κάθε πρωί 2ον) να καλύπτεις τις ερωτικές ατασθαλίες του στο επίσημο έτερον ήμισυ και 3ον) να έχεις το κινητό μόνιμα ανοιχτό στην περίπτωση που μεθυσμένος θέλει να σημειώσεις τη νέα του καταπληκτική ιδέα. Οι Τοξότες είναι γενναιόδωροι –ακόμα και στις μέρες μας, θα προωθήσουν τις προτάσεις σου, θα φροντίσουν για την εξέλιξη σου, αρκεί η εταιρεία τους να παραμείνει ανοιχτή γιατί με τα οικονομικά δεν τα πάνε καθόλου καλά.

Αιγόκερως

Αν καταφέρεις να πάρεις αύξηση από αφεντικό Αιγόκερω μάλλον είσαι πάρα πολύ καλός/ή στη δουλειά σου και έτοιμος/η για μεγάλη μεταγραφή. Οι κατσίκες του ζωδιακού κύκλου δεν χαρίζουν κάστανο, και αν και πολύ –μα πάρα πολύ- πεισματάρηδες αν πειστούν για την αξία σας θα σου δώσουν τα κλειδιά του μαγαζιού και θα σου δείξουν τυφλή εμπιστοσύνη. Ίσως χρειαστεί μια δεκαετία να συμβεί κάτι τέτοιο, μετά, όμως, θα είναι για πάντα.

Υδροχόος

Ο οραματιστής και εραστής των μεγάλων αλλαγών Υδροχόος είναι ένα αφεντικό που λατρεύει την πρωτοπορία. Μη διστάσεις να του εμπιστευτείς ακόμα και τις πιο απραγματοποίητες προτάσεις σου- θα βρει τρόπο να υλοποιηθούν αν πιστέψει σε αυτές. Φρόντισε να έχεις πάντα φρέσκιες ιδέες, να είσαι ενημερωμένος/η. Αν ισχύουν τα παραπάνω δεν τον ενοχλούν τα λάθη. Για την ακρίβεια τα λατρεύει καθώς πιστεύει πως μόνο μέσα από αυτά γινόμαστε καλύτεροι.

Ιχθύες

Ναι είναι φωνακλάδες, ναι είναι ξεχασιάρηδες, ναι είναι γκρινιάρηδες. Είναι, όμως, αξιολάτρευτοι. Με την ενέργεια μικρού παιδιού, την καρδιά αγκινάρας και πατρική δικαιοσύνη οι Ιχθύες είναι τα καλύτερα αφεντικά. Για την ακρίβεια είναι τόσο καλοί που σπάνια θα τους δείτε σε θέση ισχύος. Δεν τους αρέσουν οι διαταγές και η εξουσία. Αν όμως αυτό συμβεί θα φροντίσουν να είναι για λίγο ώστε να ξαναγυρίσουν στην ελευθερία του φανταστικού ωκεανού τους.