Είναι οι γυναικοκατακτητές καλοί εραστές; - Free Sunday
Είναι οι γυναικοκατακτητές καλοί εραστές;

Είναι οι γυναικοκατακτητές καλοί εραστές;

Οι άντρες που σαγηνεύουν με την προσωπικότητα τους –κι όχι με τα λεφτά τους όπως λανθασμένα πιστεύεται- είναι ένα ξεχωριστό αντρικό avatar. Κι ενώ οι κατακτήσεις τους προκαλούν ζήλεια και θαυμασμό η ερώτηση παραμένει: είναι οι γυναικοκατακτητές καλοί εραστές; 

Ο ιταλός συγγραφέας Πιτιγκρίλι στο βιβλίο του «Κοκαϊνη» (εκδόσεις Κάκτος) το είχε θέσει απλά: «ας μη νομίσει κανείς ότι αυτός που έχει κατακτήσει πολλές γυναίκες έχει εμβαθύνει και στη ψυχολογία τους. Είναι τραγικό λάθος. Είναι σαν να πιστεύει ένας φύλακας μουσείου ότι μπορεί να γίνει κριτικός τέχνης». 

Η Aline Hanle, σύμβουλος ζωής (life couching) περιγράφει με ελάχιστα κολακευτικούς όρους το πρότυπο του γυναικοκατακτητή, ως έναν άντρα νάρκισσο, αλαζόνα, ανασφαλή που διαρκώς χρειάζεται επιβεβαίωση και συνήθως την βρίσκει σε μικρότερες ηλικιακά γυναίκες ή γυναίκες που διανύουν μια ταραχώδη περίοδο στη ζωή τους. Κι όσο αφορά στο σεξ καταλήγει, «πώς να είναι καλός εραστής ένας άντρας αλεξιπτωτιστής; Πώς να ικανοποιήσει μια γυναίκα κάποιος που το επόμενο λεπτό θα χαθεί; Πώς να φέρει σε οργασμό μια γυναίκα ένας άντρας που ένιωσε τον δικό του την ώρα που μπήκε στην κρεβατοκάμαρά της και την αντίκρισε γυμνή άρα παραδομένη;». 

Ο άντρας Καζανόβας έχει τη φήμη, στην πράξη όμως αμφισβητείται. Οι καλοί εραστές γίνονται, δεν γεννιούνται. Και ο άντρας που δεν έχει μαθητεύσει για μήνες (και χρόνια) στο κρεβάτι μιας και μόνο γυναίκας ικανοποιώντας την προτροπή «πιο δυνατά», δεν έχει αφουγκραστεί το κορμί της ή δεν έχει παρατηρήσει πως αναψοκοκκινίζουν τα μάγουλά της όταν την φιλάει πίσω από το αυτί δεν είναι έχει μεγάλη διαφορά από έναν ενθουσιασμένο έφηβο. 

Ο Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με ένα ντοκιμαντέρ του Ίαν Χλπερίν το 2008 υπολογίζεται πως έχει ξαπλώσει με 35.000 γυναίκες. Συνήθιζε να κάνει σεξ δύο φορές την ημέρα, όχι απαραίτητα με την ίδια γυναίκα, κι ανέθετε στην προσωπική του φρουρά να βρίσκει τις συντρόφους τους από τις παραλίες της Αβάνας. Η φήμη που λέει πως αυτό ήταν ένα μέσο αυτοπροστασίας από επίδοξες κατασκόπους των αμερικανών δεν επιβεβαιώνονται από καμία μαρτυρία. Απλά ο Κομαντάντε δεν έδινε δεκάρα. Και εκείνες ήταν ευχαριστημένες να επαίρονται πως είχαν ξαπλώσει μαζί του. 

Σύμφωνα και πάλι με την Aline Hanle ο Καζανόβας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φοβισμένο αγόρι. Ένα αγόρι που αρνείται να δεσμευτεί όχι επειδή τα σεξουαλικά του ένστικτα είναι ανυπότακτα αλλά επειδή φοβάται. Φοβάται πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει μια μόνιμη σύντροφο, φοβάται πως ο καιρός θα αποκαλύψει πως στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι σπουδαίο. Φοβάται πως είναι λίγος.

Άλλωστε άντρας που καταμετράει τις ερωτικές του παρτενέρ όπως τα παιδιά τα παγωτά που τρώνε το καλοκαίρι πόσο καλός μπορεί να είναι στο κρεβάτι;