«Μια Νύχτα στο Μουσείο»: Το ΒΜΦ γιορτάζει το Halloween με δράσεις για όλη την οικογένεια - Free Sunday

Τι γυρεύουν οι νυχτερίδες στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Πώς βρέθηκαν οι κολοκύθες στους Παλαιούς Φούρνους; Τι σχέση έχουν τα κεράσματα με τα… φαντάσματα;

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι, η δράση «Μια Νύχτα στο Μουσείο» επιστρέφει ξανά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει την πιο… τρομακτική νυχτερινή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους! Με έμπνευση το Halloween, η ομάδα του μουσείου έχει σχεδιάσει και διοργανώνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μια σειρά από συναρπαστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Από τις 17.30 έως τις 22.00, οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια διασκεδαστική και άκρως…spooky βραδιά γεμάτη παιχνίδι, χορό, εξερεύνηση και πολλές εκπλήξεις μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως στην πόλη της Αθήνας για περισσότερα από 120 χρόνια!

Οι μικροί μας φίλοι, αφού φορέσουν την πιο τρομακτική στολή τους, θα λάβουν μέρος σε ένα… φοβερό και τρομερό εικαστικό εργαστήριο. Με έμπνευση τις ιστορίες τρόμου, θα συνθέσουν τη δική τους «σκοτεινή» μακέτα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα κι άλλα παράξενα υλικά. Και οι μεγάλοι της παρέας; Όσο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, οι κηδεμόνες θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι μυστηρίου και γρίφων, Gas Mystery, που έρχεται σε μια πιο Halloween εκδοχή προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία απόδρασης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο. Θα καταφέρουν άραγε να αποδράσουν; Ο χρόνος μετρά αντίστροφα...

Έχει κι άλλο; Μα και βέβαια αφού ακολουθεί ένα διασκεδαστικό εργαστήριο body music. Αν η κοιλιά ήταν ένα κρουστό όργανο, τι ήχο θα έκανε; Τι ρυθμό μπορούν να δημιουργήσουν τα δάκτυλά μας; Μικροί και μεγάλοι, με τη δασκάλα χορού Natasa Chanta-Martin, φτιάχνουν παράξενους ήχους και τρομακτικά μουσικά μοτίβα με όλα τα μέρη του σώματός τους, συντονίζονται ρυθμικά, επικοινωνούν καλύτερα και ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της μουσικής του σώματος!

Σειρά έχει ένα διάλειμμα για νόστιμα σνακ που θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για το πιο μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού που θα ακολουθήσει. Μικροί και μεγάλοι περιηγούνται στα λιγότερο φωτισμένα κτίρια του εργοστασίου με εργαλεία τους έναν χάρτη, έναν φακό, ταχύτητα, παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία! Ανακαλύπτουν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά του παλιού εργοστάσιου μέσα από το παιχνίδι και το μυστήριο και συλλέγουν τις πιο παράξενες κολοκύθες!

Ετοιμάσου για την πιο συναρπαστική νύχτα στο μουσείο…

Πληροφορίες
Hμ/νία: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022
Ώρες: 17.30-22.00
Meeting point: INNOVATHENS
Κόστος: 60€ (συνοδός & παιδί)
Κρατήσεις & πληροφορίες: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00) Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
213 0109325, 213 0109300
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.gasmuseum.gr

 

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»