Παγωμένο τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι για τόνωση τις δύσκολες Δευτέρες - Free Sunday
Παγωμένο τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι για τόνωση τις δύσκολες Δευτέρες

Παγωμένο τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι για τόνωση τις δύσκολες Δευτέρες

Το παγωμένο τσάι κατά κόσμον ice tea έχει την τιμητική του το καλοκαίρι, δροσερό, τονωτικό, υγιεινό αποτελεί το καλύτερο ρόφημα για ένα μικρό διάλλειμμα στο μπαλκόνι, για τόνωση το πρωί πριν τη δουλειά, για χαλάρωση το βράδυ μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη και κοπιαστική Δευτέρα, για δροσερό κέρασμα σε ένα δείπνο με φίλους. Υπομονή οι διακοπές δεν αργούν, ως τότε κάντε ένα κόπο και φτιάξτε ένα από τα παρακάτω homemade ice tea για να ενισχύσετε την καλή σας διάθεση ενόψει διακοπών και να μπείτε στο πνεύμα του καλοκαιριού. 

1. Παγωμένο τσάι με μήλο

Βράστε 2 λίτρα νερό και βουτήξτε 4 φακελάκια τσάι κλασικό. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρης (ανάλογα με το πόσο γλυκό το προτιμάτε). Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε ένα μεγάλο ποτήρι χυμό μήλου και ένα κουτάκι σόδα. Βάλτε το σε μια μεγάλη κανάτα στην οποία θα προσθέσετε και φετούλες πράσινου μήλου. Αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει, σερβίρετε με μπόλικα παγάκια. 

2. Τσάι ιβίσκου με τζιν

Βράστε 2 λίτρα νερό και ρίξτε μία χούφτα αποξηραμένα άνθη ιβίσκου (πωλούνται σε καταστήματα μπαχαρικών). Μόλις κοκκινήσει αρκετά αφαιρέστε τα άνθη ιβίσκου και αφήστε να κρυώσει. Προσθέστε 4 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάιμ. Στο τέλος προσθέστε μισό ποτήρι τζιν ή όσο θέλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Προσθέστε σε μία κανάτα φέτες από λάιμ ή λεμόνι και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει. Το τσάι ιβίσκου είναι σούπερ αντιοξειδωτικό. 

3. Τσάι πράσινο με μέντα και κανέλα

Βράστε 2 λίτρα νερό μαζί με 2 κανελόξυλα και προσθέστε 5 φακελάκια πράσινο τσάι με μέντα. Προσθέστε 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη και μία χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου. Αφήστε την κανάτα στο ψυγείο να κρυώσει.

4. Τσάι με φρούτα του πάθους

Βράστε 2 λίτρα νερό και προσθέστε 5 φακελάκια τσάι με γεύση φρούτα του πάθους. Προσθέστε όση ζάχαρη προτιμάτε και αφήστε να κρυώσει. Προσθέστε επίσης 1 ποτήρι χυμό από ρόδι, ένα κουτάκι σόδα, ψιλοκομμένες φράουλες και μία φέτα πορτοκαλιού μέσα στην κανάτα. Σερβίρετε με τριμμένο πάγο, είναι όνειρο!

5. Τσάι με καρύδα και ανανά

Βράστε 2 λίτρα νερό και προσθέστε 6 φακελάκια από λευκό τσάι. Μόλις κρυώσει προσθέστε μισό λίτρο νερό καρύδας (θα το βρείτε σε σουπερμάρκετ) και μισό λίτρο χυμό ανανά. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει.