Πάσχα στην Bόρεια Εύβοια, στην Αγία Άννα - Free Sunday
Πάσχα στην Bόρεια Εύβοια, στην Αγία Άννα

Πάσχα στην Bόρεια Εύβοια, στην Αγία Άννα

Η Βόρεια Εύβοια είναι ένας μικρός παράδεισος με καταρράκτες, προσκυνήματα, μουσεία, υπέροχες βουνίσιες ή παραθαλάσσιες διαδρομές, παραλίες και όσα χωράνε σε μια ταξιδιωτική ατζέντα. Χτισμένη κατά μήκος της μεγαλύτερης παραλίας της Εύβοιας (περίπου 9 χλμ.), σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, η παραλία της Αγίας Άννας είναι ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο, που συνδυάζει θάλασσα και βουνό σε ισόποσες δόσεις. Με μαγευτική φύση, ανατολή που συναγωνίζεται το Ημεροβίγλι, γραφικές ταβέρνες και πληθώρα καταλυμάτων, ενδείκνυται για ένα χορταστικό διήμερο. Ακόμα και η διαδρομή για να φτάσετε είναι ένα μαγικό ταξίδι.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ιππασία: O ιππικός όμιλος Rancheros βρίσκεται σε μια πευκόφυτη έκταση 17 στρεμμάτων στην παραλία της Αγίας Άννας. Εκεί ζουν οκτώ άλογα σε ημιελεύθερη κατάσταση. Πριν από χρόνια αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και υποσιτισμού, μέχρι που βρέθηκαν κυριολεκτικά ανέστια και δημιουργήθηκε το φιλοζωικό σωματείο Rancheros για τη φροντίδα τους. Η βόλτα μαζί τους διαρκεί 45 λεπτά και καλύπτει τη διαδρομή κατά μήκος της παραλίας και επιστροφή μέσα από το δάσος. Μετά το τέλος της βόλτας μην παραλείψετε να δείτε την ελεύθερη βόλτα: όλα τα άλογα, ελεύθερα, χωρίς οδηγούς, να καλπάζουν στην παραλία! Πληροφορίες: 6993 077445, 6981 879328, www.rancheros.gr.

sofia

photo: Σοφία Καψάλα

Ποδηλασία στη φύση: Ανακαλύπτουμε με τα ποδήλατα της Greecycle το δάσος του Μπουρνιά, διασχίζοντας με οδηγό τον Γιάννη Αμαραντίδη μία απόσταση 5 χλμ., μία ήπια, βατή και ευχάριστη διαδρομή. www.facebook.com/greecycle.gr/

Καταρράκτες του Δρυμώνα: Στα 10 χλμ. από τη θάλασσα της Αγίας Άννας, ακολουθώντας έναν φιδογυριστό ασφαλτόδρομο, βρίσκονται οι καταρράκτες του Δρυμώνα, το απόλυτο ορεινό τοπίο μέσα σε κωνοφόρα δέντρα, μικρούς καταρράκτες και γαλαζοπράσινες κολυμπήθρες που σχηματίζονται από τα νερά πάνω στην κοίτη του ρέματος Σηπιάς, αλλά και σε πλατώματα ιδανικά για πικνίκ.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Sabbia Village: «Sabbia» σημαίνει «άμμος» στα ιταλικά και οι οκτώ πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες του Sabbia Village είναι πράγματι χτισμένες πάνω στην παραλία. Το «χωριό», αν και πάνω στη θάλασσα, θυμίζει αλπικό resort, με κεραμίδια στα σπιτάκια, ατέλειωτα μέτρα γκαζόν να τα περιβάλλουν και πισίνα. Το εσωτερικό, διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα, με ξύλινη στριφογυριστή σκάλα να οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα-σοφίτα, διαθέτει τζάκι, κλιματιστικό και πλήρη εξοπλισμό κουζίνας. Μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα τέσσερα άτομα χωρίς αυτό να επηρεάζει την τιμή. http://www.sabbiavillage.gr/

Camping Club Agia Anna: Μέσα στο δάσος, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Αγίας Άννας, το club διαθέτει πολυτελείς εξωτικές σκηνές και πισίνες, γήπεδα για μπάσκετ και beach volley, σκιερές θέσεις για σκηνές και αυτοκινούμενα, οικογενειακές cabanas με ιδιωτικές αυλές. Ειδικά προγράμματα για παιδιά αλλά και pool bar δημιουργούν έναν χώρο για όλα τα γούστα. Πληροφορίες: 22270 97250, 22270 97185, http://www.clubagiaanna.gr/.

Agia Anna Apartments: Υπέροχες μεζονέτες 50 μέτρα από την παραλία, τις ταβέρνες και τις καφετέριες. Διαθέτουν wi-fi και πλήρη οικιακό εξοπλισμό. Πληροφορίες: 697 3668765, www.facebook.com/agiannapartmens/.

ΦΑΓΗΤΟ

Γοργόνα: Υπέροχα μαγειρευτά –από παπουτσάκια μέχρι γεμιστά–, κρέας, ψάρι και τοπικό τυροπιτάρι. Ακριβώς από πάνω νεόχτιστα σύγχρονα ενοικιαζόμενα studios. Επικοινωνία: 22270 97112, 22270 61775, 6948 686822.

Αλάβαστρο: Ουζερί πάνω στην παραλία με ποικιλία από ψαρομεζέδες, εκλεκτά θαλασσινά και οστρακοειδή. Επικοινωνία: 22270 97290, https://www.facebook.com/alavastron1.

SantAnna ristorante pizzeria: Ιταλικό εστιατόριο με ποικιλία πίτσας και πάστα που δεν θα αφήσουν παραπονεμένους ούτε τους ιδιότροπους της Αθήνας. Προσοχή! Οι μερίδες είναι τεράστιες, μία μακαρονάδα για δύο είναι μια χαρά. Επικοινωνία: 22270 97437.

ΠΟΤΟ

Βινύλιο: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βινύλιο. Η μπιραρία λειτουργεί από το 2007, αγαπάει τα live, τη ροκ μουσική και διαθέτει πάνω από 30 ετικέτες μπίρας. Ευχάριστες εκπλήξεις κρύβει και η κουζίνα του – επιλέξτε χορταστικά burgers. Πίσω από το μπαρ κλασική αξία ο Γιάννης, που συχνά αναλαμβάνει και την κονσόλα. http://www.vinil.gr/, https://www.facebook.com/vinil