Ρεκόρ 10ετίας για τις νέες συνδέσεις Φυσικού Αερίου το 1ο τρίμηνο του 2018 στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ!! - Free Sunday
Ρεκόρ 10ετίας για τις νέες συνδέσεις Φυσικού Αερίου το 1ο τρίμηνο του 2018 στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ!!

Ρεκόρ 10ετίας για τις νέες συνδέσεις Φυσικού Αερίου το 1ο τρίμηνο του 2018 στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ!!

Κάθε ρεκόρ καταρρίπτει ο αριθμός των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου το 1ο τρίμηνο του 2018,για την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).Ήδη, τους πρώτους τρείς μήνες του τρέχοντος έτους οι νέες συνδέσεις φυσικού αερίουνοικοκυριών και επιχειρήσεων ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 3.500, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 72 %συγκριτικά με το περσινό έτος!

Το ανωτέρω γεγονός, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες τόσο ως προς τα οφέλη του, όσο και προς την παρεχόμενη έκπτωση κατά 100% σε όλες τις χρήσεις που προσφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στα Τέλη Σύνδεσης για όλο το έτος 2018.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2018, έρχονται ως συνέχεια των αποτελεσμάτων του έτους 2017, κατά το οποίο υπεγράφησαν στο σύνολο 18.975 νέες συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ διανεμήθηκαν πάνω από 388 εκατ. κυβικά στο δίκτυο τηςΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ποσότητα η οποία υπήρξε η μεγαλύτερη όλων των ετών, από την ίδρυση της εταιρείας. Επισημαίνεται ότι κατά το ίδιο έτος, κατασκευάστηκε νέο δίκτυο διανομής που επεκτάθηκε τόσο στις υφιστάμενες όσο και στις νέες περιοχές κατά 84 χιλιόμετρα, ενώ επενδύθηκαν 18 εκατ. ευρώ.

Για την περίοδο 2018-2022,η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους101 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών και τη διείσδυση σε υφιστάμενες και νέες περιοχές με προβλεπόμενη νέαεπέκταση του δικτύου κατά 369 χιλιόμετρα στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, συνδέοντας περισσότερους από 60.000 νέους καταναλωτές.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, εντός του έτους 2018 αναμένεται η σύνδεση με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου των περιοχών της Μηχανιώνας, της Επανομής και του Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπονται εργασίες επέκτασης. Επισημαίνεται, ότι για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), αναμένεται η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου από τη ΡΑΕ, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στον Λαγκαδά και στον Τύρναβο όπου οι αιτήσεις σύνδεσης έχουν υπερβεί τις 1.000 για κάθε περιοχή. Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες επέκτασης δικτύου για τις περιοχές που θασυνδεθούν με CNG,όπως τα Κουφάλια και η Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκη, η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα στη Θεσσαλίακαι σε επόμενο στάδιο και άλλες απομακρυσμένες κωμοπόλεις τωνπεριοχών της Αδείας.

Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.