Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN - Free Sunday
Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN

Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN

 

Την υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ της θυγατρικής της, METKA EGN με την HC ESS3 Ltd, εταιρεία που ιδρύθηκε από την επί χρόνια πελάτη της Corylus Capital LLP, προηγουμένως γνωστή ως Hazel, για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) ενός νέου υβριδικού έργου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας (Energy Storage System – ESS), ισχύος 20 MW, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα παρέχει Ταχεία Απόκριση Συχνότητας (Fast Frequency Response – FFR) και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες στο εθνικό δίκτυο, ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύμβαση της METKA EGN σε συνεργασία με την Corylus Capital και έπεται της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του δεύτερου έργου ESS, ισχύος 30 MW, το οποίο περιλαμβάνει τρεις υβριδικές εγκαταστάσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το εν λόγω έργο με τη σειρά του ακολούθησε ένα έργο ESS, ισχύος 20 MW, που παραδόθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η ΜΕΤΚΑ EGN έχει υλοποιήσει αυτά τα έργα βάσει συμβάσεων EPC και επιπροσθέτως πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για όλες τις εγκαταστάσεις.

Τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και το υβριδικό έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας 57,6 MWp / 4,2 MWh που ολοκληρώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 2016 για τη Sonnedix, ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο υβριδικών έργων της METKA EGN, εδραιώνοντάς την ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και υβριδικών έργων.