Η ENI gas e luce συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Free Sunday
Η ENI gas e luce συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η ENI gas e luce συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ENI gas e luce S.p.A., κ. Alberto Chiarini, ο διευθυντής Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων κ. Pietro Galizzi, ο γενικός διευθυντής κ. Λεωνίδας Μπακούρας και στελέχη της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) επισκέφτηκαν τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της Εταιρείας στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο οποίος δύναται άμεσα να τροφοδοτήσει την περιοχή με φυσικό αέριο.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Chiarini συνομίλησε με τον δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Γιάννη Καραγιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεοφάνη Παπά, τoν πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Βενέτη Μπούρα, και τον κ. Παντελή Μάνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Chiarini εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και τα αποτελέσματα της Εταιρείας, που επιβεβαιώνονται από την υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας, όπου το 57% του πληθυσμού κάνει ήδη χρήση του φυσικού αερίου, και υπογράμμισε τη δέσμευση της ENI gas e luce να συνεχίσει να στηρίζει το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με στόχο την περαιτέρω επέκταση του δικτύου, καλύπτοντας τα αιτήματα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι πρωτοπόρος του ενεργειακού τομέα του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και διαθέτοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία έχει ήδη ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες των εγκαταστάσεων σταθμών αποσυμπίεσης σε δύο δήμους, Λαγκαδά και Τυρνάβου, με γνώμονα πάντα τον ασφαλή εφοδιασμό του δικτύου και την απρόσκοπτη παροχή φυσικού αερίου στους καταναλωτές, αλλά και την τεχνική επάρκεια των υποδομών φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντός του 2018 πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση επιπλέον έξι σταθμών αποσυμπίεσης για τη σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών με το δίκτυο φυσικού αερίου και είναι έτοιμη, με την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, να προχωρήσει στην τροφοδότησή τους με φυσικό αέριο.

Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι οι επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου πραγματοποιούνται με τεχνικο-οικονομικά κριτήρια, εξασφαλίζοντας την απόδοσή τους προσδίδοντας όφελος στον τελικό καταναλωτή, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της τιμής όσον αφορά τα τιμολόγια διανομής στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Λαγκαδά επισήμανε ότι η τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά θα προσφέρει και τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από ένα οικονομικότερο και οικολογικότερο καύσιμο.

Ο κ. Παπάς τόνισε την υψηλή ικανοποίηση και την αποδοχή των καταναλωτών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση των έργων κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου ύψους 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η επόμενη συνάντηση προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Δήμο Λαγκαδά με σκοπό την τροφοδότηση του δικτύου, καθώς υπάρχουν ήδη περισσότερες από 1.000 αιτήσεις που πρόκειται να ενεργοποιηθούν εντός της χειμερινής περιόδου, ούτως ώστε οι καταναλωτές να επωφεληθούν από τη χρήση του.