Big deal στην ενέργεια από Motor Oil - Free Sunday
Big deal στην ενέργεια από Motor Oil

Big deal στην ενέργεια από Motor Oil

Στην εξαγορά του 90% της NRG Trading House του Ομίλου Χανδρή, που δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από το 2012, προχώρησε η Motor Oil.

Η NRG Trading House Ενεργειακή Α.Ε. ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2012 στον ενεργειακό κλάδο ως εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας και το σημερινό μερίδιο αγοράς της ξεπερνά το 1%. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, καθώς επίσης και οικιακούς πελάτες.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις εποπτικές αρχές. Όπως αναφέρει η Motor Oil σε ανακοίνωσή της, η συμφωνία σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας το ενεργειακό της αποτύπωμα στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο.

Η εξαγορά του 90% της NRG από τη Motor Oil διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και δημιουργεί νέα δεδομένα, καθόσον πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του Έλληνα καταναλωτή μέσω παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα της Motor Oil και της NRG είναι η εταιρική φιλοσοφία και κουλτούρα του ανθρώπινου δυναμικού τους, γεγονός που αποτελεί τη βάση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Σημειώνεται ότι η Motor Oil διαθέτει ένα από τα πλέον σύνθετα και ευέλικτα διυλιστήρια (Nelson Complexity Index 11,54) παγκοσμίως. Πέραν της διύλισης, διαθέτει παρουσία στους τομείς του αεροπορικού καυσίμου, του φυσικού αερίου και της έρευνας & εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου (upstream). Η Motor Oil είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Αύγουστο του 2001 και στην πορεία των 17 χρόνων που μεσολάβησαν έχει διαθέσει 1,3 δισ. ευρώ σε επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγής και την ενίσχυση των υποδομών του διυλιστηρίου της.

Η NRG Trading House Ενεργειακή Α.Ε. αποτέλεσε φυσική συνέχεια της πολύχρονης και επιτυχημένης παράδοσης του Ομίλου Χανδρή στον τομέα της ενέργειας. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2012 και αποτελεί μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η δυναμική της πορεία αποτυπώνεται στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της, ο οποίος τη χρήση 2017 διαμορφώθηκε σε 86 εκατ. ευρώ, έναντι 48,5 εκατ. ευρώ το 2016 και 16,5 εκατ. ευρώ το 2015.