Μια ελληνική κερδοφόρα ΜΕΓΑ-πολυεθνική - Free Sunday
Μια ελληνική κερδοφόρα ΜΕΓΑ-πολυεθνική

Μια ελληνική κερδοφόρα ΜΕΓΑ-πολυεθνική

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες βιομηχανίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη με εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες, συγκαταλέγεται στους πλέον κερδοφόρους ομίλους βάσει EBITDA και εξακολουθεί να ψηφίζει Ελλάδα και να εξάγει καινοτομία.

Όπως σημειώνει η κ. Λήδα Βιτουλαδίτου, διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΜΕΓΑ Α.Ε., στην FS: «Η εταιρεία μας σήμερα κατέχει ηγετικές θέσεις στην Ελλάδα στον τομέα προσωπικής υγιεινής και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Δεν σταματήσαμε ποτέ τις επενδύσεις στη χώρα μας, δεν σταματήσαμε να αναπτύσσουμε τις εξαγωγές μας. Γιατί πιστεύουμε ότι τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να έχουν επιτυχία και στον διεθνή στίβο, αρκεί κανείς να κυνηγήσει το όραμά του με πάθος και απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή».

Αναφερόμενη στις επενδύσεις της εταιρείας, αλλά και στη βασική στόχευση, που είναι η εγχώρια πρωτιά αλλά και η δυναμική εξωστρέφεια με ποιότητα, η κ. Βιτουλαδίτου τονίζει ότι «στη διετία 2017-2018 ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό πλάνο νέων επενδύσεων, αξίας 25 εκατ. ευρώ, με στόχο να προσφέρουμε προϊόντα με άριστη ποιότητα και ακόμη μεγαλύτερη καινοτομία τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιούμαστε. Είναι ο δικός μας τρόπος να στηρίξουμε τη χώρα μας, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο».
Η ελληνική ΜΕΓΑ Α.Ε. κατά την πενταετία της οικονομικής κρίσης (2010-2014) με τα προϊόντα EveryDay, Babylino, Pom Pon, BabyCare, Sani κ.ά. κατάφερε να βγει νικήτρια, αυξάνοντας τον τζίρο της κατά 60%, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πλάνο (επενδύσεις πάνω από 35 εκατ. ευρώ) και αυξάνοντας το προσωπικό της, συμπεριλαμβανομένου του 2015, πάνω από 60%.

Η ΜΕΓΑ στηρίζει την ελληνική οικονομία διατηρώντας το τρίπτυχο «παραγωγή - έδρα - ιδιοκτησία» στην Ελλάδα. Παράγει τα προϊόντα της στην Ελλάδα, επενδύει στην Ελλάδα σε χώρους παραγωγής και μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής προάγοντας την ελληνική καινοτομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ τα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια καταστημάτων σε πάνω από 30 χώρες του εξωτερικού, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας.

16_Corporate_board_GR_1_01

Σήμερα έχει 428 άτομα προσωπικό, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 63.000 τ.χλμ., ηγετική θέση στη συνολική κατηγορία προϊόντων προσωπικής υγιεινής, ισχυρές συνεργασίες contract manufacturing στο εξωτερικό και παραγωγή μεγάλου ποσοστού των προϊόντων Private Label της κατηγορίας στην Ελλάδα.

Η καινοτομία και η εξωστρέφεια

Η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία και έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν από τις αρχές της λειτουργίας της, καθώς δραστηριοποιείται στο εξωτερικό από τη δεκαετία του 1990. Η ΜΕΓΑ έχει πλέον παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αρμενία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Τσεχία, Ιρλανδία, Μάλτα, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία κ.ά. Εκτός από την παρουσία των δικών της brands στο εξωτερικό, η ΜΕΓΑ προσφέρει την καινοτομία και την τεχνογνωσία της σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, έχοντας χτίσει μακροχρόνιες συνεργασίες contract manufacturing, αφού έχει επιλεγεί ως αποκλειστικός προμηθευτής παραγωγικών και εμπορικών μονάδων της ΒΔ Ευρώπης.

Σήμερα, σε μια χώρα όπου εξακολουθεί να εισάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μεγάλο ποσοστό προϊόντων προσωπικής υγιεινής, η ΜΕΓΑ συνεισφέρει στο να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο (εξαγωγών). Έτσι, η κατηγορία Βρεφικές Πάνες έχει πάρει τη θέση της στα 100 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα κυρίως χάρη στις εξαγωγικές πρωτοβουλίες της ΜΕΓΑ, με τα ελληνικά Babylino Sensitive να βρίσκονται πλέον στα ράφια καταστημάτων σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η εταιρεία πραγματοποιεί πλέον τζίρο άνω των 100 εκατ. ευρώ, καθώς το 2014 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 112,9 εκατ. ευρώ, από 92 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Όσον αφορά τις παρελθούσες επενδύσεις, η ΜΕΓΑ, κόντρα στην οικονομική κρίση, πιστεύοντας πως ο δρόμος για την ανάπτυξη περνά μέσα από τις επενδύσεις, συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο, επενδύοντας 100 εκατ. ευρώ από το 2000 ως το 2014 σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου, επιλέγοντας πάντοτε με βάση τα υψηλότερα διεθνή στάνταρντ προϊοντικής ποιότητας και ασφάλειας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η ΜΕΓΑ, αφουγκραζόμενη τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, εντατικοποιεί την προσπάθειά της συνεχίζοντας δυναμικά τη στήριξη του έργου αναγνωρισμένων κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Το 2015 η εταιρεία πρόσφερε πάνω από 1,5 εκατομμύρια προϊόντα, σε συνεργασία με πάνω από 120 κοινωνικούς φορείς και φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ πλούσια δράση επέδειξε και τη χρονιά που μόλις έκλεισε.