Νέα χαλάρωση στα capital control - Δείτε πού θα ανέλθει το όριο αναλήψεων - Free Sunday
Νέα χαλάρωση στα capital control - Δείτε πού θα ανέλθει το όριο αναλήψεων

Νέα χαλάρωση στα capital control - Δείτε πού θα ανέλθει το όριο αναλήψεων

Μεγαλύτερη χαλάρωση στους κεφαλαιακούς ελέγους εκτιμάται ότι θα συνοδεύσει την εκταμίευση της δόσης της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, πιθανόν εντός του πρώτο 15ήμερου του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ειδήσεις», οι νέες άρσεις στους περιορισμούς των capital controls θα γίνουν σταδιακά και θα αρχίσουν με αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 1.680 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα αυξηθεί στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα. Το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το όριο να ανέβει στα 2.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαιο θεωρείται ότι οι καταθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν το ποσό που δικαιούνται κάθε μήνα ακόμα και με μία και μόνο ανάληψη. Σημαντικό, σύμφωνα με την πρόταση των τραπεζών θα είναι και το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων λογαριασμών ή η προσθήκη συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, ακόμη και η δημιουργία νέου κωδικού πελάτη.