Βρυξέλλες: Μόνο 6 μήνες η αναστολή του ΦΠΑ - Προειδοποίηση για τις συντάξεις - Free Sunday
Βρυξέλλες: Μόνο 6 μήνες η αναστολή του ΦΠΑ - Προειδοποίηση για τις συντάξεις

Βρυξέλλες: Μόνο 6 μήνες η αναστολή του ΦΠΑ - Προειδοποίηση για τις συντάξεις

Λίγες μέρες μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ 24% στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κω και Λέρος), ανώτερος αξιωματούχος των Βρυξελλών, τονίζει ότι η αναστολή ισχύει για μόλις έξι μήνες ενώ δεν παραλείπτει να στείλει αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα για τις συντάξεις.

«Η εξαίρεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί έως το τέλος του έτους» διεμήνυσε την Τρίτη ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενώ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, αν και αναγνώρισε ότι «πάντα υπάρχει ευελιξία». 

Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά τον ΦΠΑ στη νησιά και την παράταση του μέτρου έως το τέλος του έτους, ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι «τα αρμόδια όργανα του Εurogroup δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την περικοπή των συντάξεων για την οποία ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, είχε υπαινιχθεί ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης, ο αξιωματούχος επισήμανε ότι το μέτρο έχει αποφασιστεί και είναι δέσμευση του προγράμματος και συνέστησε στην κυβέρνηση ότι «θα ήταν καλό για την Ελλάδα να μη συζητά αλλαγές». 

Πηγή: skai.gr