Με ιδιωτικές χορηγίες και τεχνικές δυσκολίες η κατεδάφιση των καμμένων - Free Sunday
Με ιδιωτικές χορηγίες και τεχνικές δυσκολίες η κατεδάφιση των καμμένων
Μέλη συνεργείων με ειδικές στολές κάνουν αποψίλωση και απομακρύνουν εστίε αμίαντου, από κατεστραμμένα κτήρια στο Μάτι Αττικής. Η εταιρεία συνεργάζεται με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορων - μετά από αίτημα του δημάρχου Ραφήνας- και αναλαμβάνει τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεση τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Με ιδιωτικές χορηγίες και τεχνικές δυσκολίες η κατεδάφιση των καμμένων

Με δωρεές των εταιρειών Άκτωρ ΑΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα, γίνεται η κατεδάφιση των κτιρίων, που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Όπως προκύπτει από απόφαση του υπουργείου Υποδομών που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, ο Άκτωρ θα κάνει τις κατεδαφίσεις στους δήμους Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Ραφήνας-Πικερμίου ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση που θα αναθέτει στην Τέρνα τις κατεδαφίσεις στην Κινέτα και τους Άγιους Θεόδωρους, στην Δυτική Αττική.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρίστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Θάνου Βούρδα, ξεκίνησαν χθες από το Κόκκινο Λιμανάκι στο Μάτι και προβλέπουν σε πρώτη φάση στην Ανατολική Αττική την κατεδάφιση 72 κατεστραμμένων κτιρίων με οριστικά πρωτόκολλα επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων, τα οποία έχουν και την συναίνεση των ιδιοκτητών τους για να γκρεμιστούν.

Οι σχετικές αποφάσεις έχουν κοινοποιηθεί στις αρμόδιες πολεοδομίες ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αστυνομικές αρχές.

Ο συνολικός αριθμός των κόκκινων κτιρίων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη καθώς προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ο τρίτος και τελευταίος έλεγχος των κτισμάτων που καταστράφηκαν από την φωτιά από τριμελή επιτροπή μηχανικών της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου.

Κατά τον αρχικό έλεγχο είχαν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα 1.200 σπίτια σε Κινέτα, Μάτι, Ραφήνα, Μαραθώνα, Ωρωπό, Πεντέλη και Αγίους Θεοδώρους, όμως υπήρξαν αλλαγές χαρακτηρισμών.

Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργεί η ύπαρξη αμιάντου σε πολλά από τα κατεδαφιστέα κτίρια, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερες προδιαγραφές για την απομάκρυνση του

Το υπουργείο έχει απευθυνθεί και σε άλλες τεχνικές εταιρείες και αναμένει τις προσφορές τους.