Μοσκοβισί: Συνεργασία για τα εκκρεμή ζητήματα - Free Sunday
Μοσκοβισί: Συνεργασία για τα εκκρεμή ζητήματα

Μοσκοβισί: Συνεργασία για τα εκκρεμή ζητήματα

Στις εκκρεμότητες που παραμένουν στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση εστίασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Κομισιόν ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι αποτυπώνει την «εντυπωσιακή πρόοδο» που έχει γίνει από τη χώρα μας και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα συζήτησαν για τα δύο εναπομείναντα θέματα, αυτό των λιγνιτικών μονάδων και του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη.

Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες ο Επίτροπος σημείωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Για τον νόμο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη είπε ότι υπάρχει συναντίληψη ότι τα κριτήρια πρέπει να επικεντρωθούν σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το νέο πλαίσιο.

 

«Πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να καθορίσουμε αυτά τα κριτήρια και να διασφαλίσουμε ότι θα προστατευθεί ο τραπεζικός τομέας ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαρτίου, οπότε και θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης. «Αυτό θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο σήμα προς τις αγορές ότι η Ελλάδα είναι στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» είπε, προσθέτοντας ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση» και ότι «υπάρχει ισχυρή βούληση από τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούμε».