Κινδύνους για την εξόφληση των ομολόγων του Ιουλίου βλέπει η Moody's - Free Sunday
Κινδύνους για την εξόφληση των ομολόγων του Ιουλίου βλέπει η Moody's

Κινδύνους για την εξόφληση των ομολόγων του Ιουλίου βλέπει η Moody's

«Πιστωτικά αρνητική» χαρακτηρίζει τη νέα ένταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών ο οίκος αξιολόγησης Moody's ο οποίος προβλέπει καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης και της εκταμίευσης περίπου 6,1 δισ. ευρώ απ' τον ESM και δεν αποκλείει να αυξηθεί ο κίνδυνος για μη εξόφληση ομολόγων τον Ιούλιο του 2017.

Ο Οίκος διαβλέπει σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στην Ελλάδα που θα παρατείνει τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση και συνδέει την αξιολόγηση τόσο με τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία, που εκτιμά ότι ενδέχεται πιθανότατα να περιπλέξουν τις διαπραγματεύσεις και θα αποτρέψουν γρήγορη ολοκλήρωση όσο και με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ.

Η έκθεση σημειώνει ότι ΔΝΤ είναι λιγότερο αισιόδοξο σε ότι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα και προτιμά μια προκαταβολική ελάφρυνση χρέους, κινούμενο γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Eurogroup και ότι στην Ελλάδα πλανώνται εμπόδια στην εφαρμογή πολιτικά δύσκολων μεταρρυθμίσεων της β’ αξιολόγησης που σχετίζονται με τα εργασιακά, την αγορά προϊόντων και επιπλέον βήματα στις αποκρατικοποιήσεις.