Αγορά κατά Μπουτάρη για την προτροπή να κλείσουν τα μαγαζιά για να αντιμετωπισθεί το χιονι - Free Sunday
Αγορά κατά Μπουτάρη για την προτροπή να κλείσουν τα μαγαζιά για να αντιμετωπισθεί το χιονι

Αγορά κατά Μπουτάρη για την προτροπή να κλείσουν τα μαγαζιά για να αντιμετωπισθεί το χιονι

Στην "διοικητική ανικανότητα του Δημάρχου" αποδίδει  την "τραγική εικόνα" της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, που χαρακτηρίζει "ειρωνικές και αστείες" τις προτροπές του κ.Μπουτάρη "προς τους επιχειρηματίες της πόλης να μην λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση χάους που η απρονοησία του Δημάρχου προκάλεσε", 

"Ο Ανερμάτιστος Δήμαρχος προκαλεί Παράλυση της Αγοράς της Θεσσαλονίκης", αναφέρει ο Σύλλογος.

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ή αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που ανέκυψαν, χωρίς να υπάρξει αντίδραση, είχε προανήγγειλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στις πρωινές συνεντεύξεις του.

«Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο. Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει», είχε πει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την τραγική εικόνα της πόλης μας εξαιτίας της διοικητικής ανικανότητας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη χθεσινή ήπια χιονόπτωση στο κέντρο της ελληνικής συμπρωτεύουσας. 

Οι προτροπές του Δημάρχου προς τους επιχειρηματίες της πόλης να μην λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση χάους που η απρονοησία του Δημάρχου προκάλεσε, εκλαμβάνονται ως ειρωνικές και αστείες και δεν μπορούν να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες του για το γεγονός ότι παρέλυσε μια ολόκληρη σύγχρονη πόλη.  

Το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι το μόνο που μπορεί να οργανώσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι χαοτικές καταστάσεις.