Σε εκκαθάριση εν λειτουργία ο ΔΟΛ - Free Sunday
Σε εκκαθάριση εν λειτουργία ο ΔΟΛ

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία ο ΔΟΛ

Τις διαδικασίες για να τεθεί ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και εκκαθάρισης εν λειτουργία, ξεκίνησαν οι πιστώτριες τράπεζες, σύμφωνα με πηγές από τις οποίες, προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κανένας αξιόπιστος επενδυτής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας αίτηση για την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος Δένδια και προτείνεται να αναλάβει την εκκαθάριση ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπαγωγής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, που μεταξύ άλλων εκδίδει τις εφημερίδες «το Βήμα» και «τα Νέα», σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μπορεί να απαιτηθεί ένα δίμηνο, σε ακραία περίπτωση ακόμη και τρεις μήνες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το τι μπορεί να γίνει στο μεσοδιάστημα καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας.

Πηγές των πιστωτριών τραπεζών ανέφεραν ότι προτίθενται να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο δικαστική διαδικασία σε σχέση με το μέλλον του ΔΟΛ.

Από την ημέρα διορισμού του, ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου η εταιρεία -εν προκειμένω ο ΔΟΛ- να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.

Ασφαλείς πληροφορίες από τις πιστώτριες τράπεζες αναφέρουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση για κούρεμα των δανείων που βαραίνουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε ποσοστό 70-80% προκειμένου να εμπλακεί στην επόμενη ημέρα του ΔΟΛ ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ή ο ιδιοκτήτης του ΠΗΓΑΣΟΥ Φώτης Μπόμπολας αλλά και ο Δημήτρης Μάρης της 24Μedia. 

Ωστόσο, με ανακοίνωση του ο Δημήτρης Μάρης, Πρόεδρος του Ομίλου Μέσων και Τεχνολογίας “24MEDIA” διέψευσε τις φήμες που ήθελαν να εμπλέκεται στην προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ.

«Ο Όμιλος μας έχει ένα εκτεταμένο σχέδιο ανάπτυξης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τμήμα του οποίου δεν αποτελεί η ανάμειξη μας στον ΔΟΛ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρης.