Μέχρι το επόμενο Σάββατο οι ΚΥΑ για το Ελληνικο - Free Sunday
Μέχρι το επόμενο Σάββατο οι ΚΥΑ για το Ελληνικο

Μέχρι το επόμενο Σάββατο οι ΚΥΑ για το Ελληνικο

Στόχος είναι ως το άλλο Σάββατο να έχουν δημοσιευτεί όλες οι ΚΥΑ ώστε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό, ο οποίος θα γίνει 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα μιλώντας στο Open, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι χωρίς τις ΚΥΑ δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στην έκταση των 6.200 στρεμμάτων.

Σήμερα συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΔΣ) της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα επεξεργαστεί την προεργασία επτά συναρμόδιων Υπουργείων και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να εγκριθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ώστε στη συνέχεια να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Περιουσίας (ΚΣΔ) ορίσθηκε την περασμένη Τετάρτη με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Μεταξύ εκκρεμότήτων που εξεταζει είναι και μια απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) που αφορά, κατά πάσα πιθανότητα, το μουσείο που έχουν δημιουργήσει συνταξιούχοι της.

Υπενθυμίζεται ότι για την απεμπλοκή της επένδυσης απαιτείται η έκδοση τριών ΚΥΑ, οι οποίες θα ορίσουν τους όρους πολεοδόμησης σε τρεις ζώνες του ακινήτου: του πάρκου, της ζώνης ανάπτυξης (εμπορική) και της οικιστικής ζώνης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν αποχωρήσει, δημοσιοποίησε τη σχετική ΚΥΑ με την ανάπτυξη του πάρκου, αλλά θεωρήθηκε «νάρκη» στην επένδυση, καθώς όριζε τις αρχαιολογικές υπηρεσίες ως ρυθμιστή στην πορεία των επενδύσεων του παραχωρησιούχου της έκτασης.