Αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Free Sunday
Αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν λάβει τα χρήματα μέχρι 31 Δεκεμβρίου Eurokinissi

Αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες το διάστημα από αύριο 17 έως 26 Δεκεμβρίου.

Όπως έχει ανακοινώσει την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα χρήματα θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τις 27 Δεκεμβρίου και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 του μήνα.

Η τροπολογία για το φετινό κοινωνικό μέρισμα ψηφίζεται από την Βουλή την Παρασκευή, ενσωματωμένη στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι τέσσερεις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

  • Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά
  • Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.
  • Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

  • Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις
  • Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.