Βδομάδα- βδομάδα, τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα της αγοράς - Free Sunday
Βδομάδα- βδομάδα, τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα της αγοράς

Βδομάδα- βδομάδα, τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα της αγοράς

«Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, κάνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας των εμβολιασμών στη χώρα, κσι διευκρινίζοντας ότι «η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι».

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «προχωράμε βήμα - βήμα για τις οργανωμένες παραλίες. Θα ανοίξουν. Θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν».

«Τα καταστήματα που έχουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εστίαση και καφέ έχουν συγκεκριμένο χώρο. Για την παραλία χρειάζεται ειδική άδεια για να λειτουργήσει πάλι με ξαπλώστρες. Δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν καρέκλες πέραν του χώρου που δίνει την άδεια ο δήμος. Από τη στιγμή που είναι κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πλέον δίνουμε απαντήσεις όταν έχουμε τις αποφάσεις», τόνισε πάνω στο θέμα ο κ. Παπαθανάσης.

«Η εστίαση άνοιξε καλά, τα μέτρα τηρήθηκαν, ήταν όλοι πολύ προσεχτικοί. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς προχωράμε θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, αλλά προς το παρόν τα πράγματα είναι καλά», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης ενώ παρέπεμψε στις αποφάσεις των ειδικών τόσο για το πότε θα αλλάξει το ωράριο στην εστίασης, αλλά και για το πότε θα επιτραπεί η μουσική.

«Το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα. Αυτό δείχνει την ατομική ευθύνη. Η πολιτεία θα συνεχίζει να στηρίζει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις όσο χρειάζεται μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και τα γυμναστήρια, παρέπεμψε και πάλι στις αποφάσεις των ειδικών, τονίζοντας ότι προχωράμε βδομάδα με τη βδομάδα.