Στάση εργασίας οι ντιλιβεράδες - O νόμος τους προστατεύει, διαβεβαιώνει ο Χατζηδάκης - Free Sunday
Στάση εργασίας οι ντιλιβεράδες - O νόμος τους προστατεύει, διαβεβαιώνει ο Χατζηδάκης

Στάση εργασίας οι ντιλιβεράδες - O νόμος τους προστατεύει, διαβεβαιώνει ο Χατζηδάκης

Προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του 'Αρεως στις 11:00 το πρωί και μοτοπορεία πραγματοποιούν σήμερα οι διανομείς της εστίασης με απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) ενώ σε κινητοποιήσεις προχωρά και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ σε ανακοίνωσή της, «οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι».

«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μία διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2021, θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε γραπτή δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, «η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας, που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες.

Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα "τεκμήρια" και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ' όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι - ιδιαίτερα των ντελίβερι - έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».

Σημειώνεται ότι η Rocket, υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα, προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της.