Απεργία στο λιμάνι - Free Sunday
Απεργία στο λιμάνι

Απεργία στο λιμάνι

Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, την εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και επαναπρόσληψη και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων, ζητούν οι εργαζόμενοι της «Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά- ΕΝΕΔΕΠ», ενός εκ των τριών σωματείων εργαζομένων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου.

Εξω από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η DPort Services η εταιρεία που διαχειρίζεται ένα φάσμα λιμενικών υπηρεσιών στο εμπορικό λιμάνι σε ανακοίνωσή της ζητεί την ανεμπόδιστη είσοδο των εργαζομένων που θέλουν να απασχοληθούν στο λιμάνι, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος, και εκφράζει την «ανησυχία της σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων κάνοντας λόγο για «απίστευτης μορφής μεθόδευση που υποκινείται από κομματικούς μηχανισμούς με στόχο το λιμάνι».

«θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, για την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και για τους περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους και συναλλασσόμενους με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου», αναφέρει η DPort Services.

«Προσχηματική και αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει την απεργία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιώς που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ για τις 7 Φεβρουαρίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Εμπορικού Λιμένα Πειραιά («Συνδικάτο»).

Την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας ζήτησε η Διεθνής Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.) καθώς η κινητοποίηση έχει ήδη κριθεί «παράνομη και καταχρηστική».

Η Δ.Ν.Ε. ζητά την διασφάλιση από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας της επιχειρησιακής λειτουργίας του εμπορικού λιμένος, επικαλούμενη τα όσα ορίζει σχετικός νόμος που προβλέπει την υποχρέωση προστασίας του δικαιώματος στην εργασία καθώς και την υποχρέωση διάθεσης Προσωπικού ασφαλείας και Προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας.