Στα 39 ευρώ η επιδότηση στα νοικοκυριά, στα 51 για το κοινωνικό τιμολόγιο, στα 65 στις επιχειρήσεις - Free Sunday
Στα 39 ευρώ η επιδότηση στα νοικοκυριά, στα 51 για το κοινωνικό τιμολόγιο, στα 65 στις επιχειρήσεις

Στα 39 ευρώ η επιδότηση στα νοικοκυριά, στα 51 για το κοινωνικό τιμολόγιο, στα 65 στις επιχειρήσεις

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου,αναμένεται να κυμανθεί η επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Συγκεκριμένα, στα οικιακά τιμολόγια η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις κύριες κατοικίες όπως δηλώνονται στο Ε1 ανεξαρτήτως εισοδήματος. Μέση μηνιαία ενίσχυση θα είναι 39 ευρώ τον Φεβρουάριο και για όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι η μέση ενιαία ενίσχυση 51 ευρώ.

Στο φυσικό αέριο η επιδότηση θα είναι 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Αφορά 540.000 οικιακούς καταναλωτές. Η ΔΕΠΑ θα προσφέρει 20 ευρώ ανα θερμική μεγαβατώρα για όλη την μηνιαία κατανάλωση. Το όφελος είναι 40 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Ο ο κ.Σκρέκας ανακοίνωσε παράταση στο «Εξοικονομώ» έως τις 15 Μαρτίου.

Τον Ιανουάριο σημειώθηκε αντίστοιχα μικρή αποκλιμάκωση και στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας (227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 235,38 ευρώ Δεκέμβριο) κι έτσι η μέση ενίσχυση αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 40 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο και θα κλιμακώνεται σε 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα και 11 λεπτά για τις επόμενες 150, έως τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.