Feed love your dog: Και ο σκύλος μας είναι ό,τι τρώει - Free Sunday
Feed love your dog: Και ο σκύλος μας είναι ό,τι τρώει

Feed love your dog: Και ο σκύλος μας είναι ό,τι τρώει

Ο σεφ Ευάγγελος Ισμυρλής μαγειρεύει για σκύλους και γάτες δημιουργώντας συνταγές για μακροζωία και θεραπεία πολλών συμπτωμάτων, από αλλεργίες και δερματικά μέχρι ενίσχυση του οργανισμού ενάντια σε χρόνιες παθήσεις, όπως το πολύ διαδεδομένο στη χώρα μας καλααζάρ. Δημιούργησε στη Νέα Ιωνία το Feed love your dog –και το αντίστοιχο e-shop–, ακολουθώντας αυτό που δίδασκε ο Ιπποκράτης: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακό σας».

Υποθέτω πως όλα ξεκίνησαν χάρη στον δικό σου σκύλο. Μίλησε μας για κείνον, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και πώς λύθηκαν.

Όντως, όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο σημαντική είναι η Zoè μου στη Ζωή μου. Κουτάβι ακόμα η Zoè, ένα πανέμορφο ημίαιμο Staffordshire Terrier, άρχισα να έχω ολονύχτιες ανησυχίες γκουγκλάροντας κάθε βράδυ τη φράση «η καλύτερη τροφή σκύλου». Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να καταλάβω πως αυτό που αναζητώ δεν υπάρχει. Η Zoè τότε δεν είχε κανένα απολύτως θέμα ή τουλάχιστον έτσι πίστευα. Θεωρώντας πως οι μεμονωμένες διάρροιες και εμετοί ήταν τυχαίοι, σύμφωνα και με τους γιατρούς. Όταν τα πράγματα σοβάρεψαν και πλέον ένιωθα μόνος μου σε όλο αυτό, αφού οι γιατροί της σήκωναν τα χέρια ψηλά, είχε έρθει η ώρα να δώσω λύση, αλλά και να μάθω τον λόγο που είχαμε τόσα γαστρεντερικά προβλήματα – και αυτός ήταν η διατροφή της. Κάπου εκεί δημιουργήθηκε η Flydog, τα αρχικά της οποίας δημιουργούν το μότο μας, δηλαδή «feed love your dog», δηλαδή «τάισε αγάπη τον σκύλο σου».

IMG 2267 min

Και πώς από τη Zoè φτάσαμε στο Flydog;

Αντιλαμβανόμενοι πως οι τελευταίες δεκαετίες έχουν δείξει μόνο προβλήματα στον σκύλο αλλά και έναν μέσο όρο ζωής φτωχό, θελήσαμε να ασχοληθούμε με αυτό που δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς. Ακόμα και με το γιατί μαδάει ένας σκύλος. Ασχοληθήκαμε με τα δερματικά, αλλά και τις αλλεργίες του, ψάχνοντας να βρούμε την αιτία αυτών, ώστε να έχουμε αποτελεσματική δράση στα δερματικά. Και να που, μετά από χρόνια δουλειάς, περήφανα αναλαμβάνουμε δύσκολες καταστάσεις, δίνοντας λύσεις μέσα από τη διατροφή αλλά και σταθεροποιώντας την κατάσταση υγείας του κάθε σκύλου ξεχωριστά.

Αυξάνοντας τον μέσο όρο ζωής του, μιας και σε παγκόσμιο επίπεδο έρευνες δείχνουν πως μια μικρή προσθήκη φρέσκου φαγητού στην υπάρχουσα διατροφή αυξάνει τον μέσο όρο ζωής κατά δύο χρόνια, φανταστείτε να τρώει ο σκύλος εξολοκλήρου φρέσκο. Το συνταγολόγιο, λοιπόν, της Flydog κάτω από σωστή κατεύθυνση μπορεί να δώσει λύση σε χρόνιες καταστάσεις του σκύλου μας, όπως αλλεργίες, διάρροιες, τριχοπτώσεις, παλινδρομήσεις, στο θέμα του πρωκτικού αδένα, ακόμα σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως καλααζάρ, βοηθώντας ουσιαστικά το ανοσοποιητικό του σύστημα, αλλά και σε ηπατικές αλλοιώσεις, πάντα κάτω από τη συνταγογράφηση κτηνιάτρου.

 

Γιατί το μαγειρευτό φαγητό για τα κατοικίδιά μας είναι καλύτερο από την τυποποιημένη τροφή του εμπορίου; Ακούγεται αφελής ερώτηση, αλλά δεν είναι λίγοι οι κτηνίατροι που υποστηρίζουν το αντίστροφο.

Όντως, αρκετοί κτηνίατροι είναι κατά του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, όμως με χαρά τα τελευταία χρόνια η Flydog πλαισιώνεται από μια ομάδα κτηνιάτρων οι οποίοι υποστηρίζουν τη φρέσκια διατροφή και συγκεκριμένα τις συνταγές της Flydog, που έχουν αποδείξει εμπράκτως πως δικαίως έχουν τον τίτλο της καλύτερης τροφής αυτή τη στιγμή και γράφουν μια καινούργια σελίδα στον κόσμο του σκύλου, αναθεωρώντας το τι είναι τελικά τροφή σκύλου.

Πρακτικά, πώς λειτουργεί η Flydog;

Η καλύτερη λύση για τον ιδιοκτήτη τετράποδου που θέλει το καλύτερο στη διατροφή του μικρού του φίλου είναι να ζητήσει ένα ραντεβού μαζί μας (έστω τηλεφωνικό) προτού προβεί στην αγορά της τροφής, ώστε να τον κατευθύνουμε στην ιδανική διατροφή. Αυτό θα προκύψει αφού πάρουμε αυστηρό ιστορικό και σίγουρα όσο πιο συνεργάσιμος είναι ο ιδιοκτήτης, τόσο μεγαλύτερο το αποτέλεσμα που θα έχουμε στην κλινική εικόνα του τετράποδου.

08C22A9D A92E 48B0 9413 FF140BDAB744 min

Η χειροποίητη τροφή, πέρα από χρόνο, απαιτεί και χρήματα. Τα γεύματα της Flydog σε τι κόστη κυμαίνονται;

Το κόστος της τροφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυρίως από το τι κάνει και τι δεν κάνει να φάει ένας σκύλος. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το κόστος πηγαίνει αναλογικά με το βάρος ενός τετράποδου.

Σου λείπει η δουλειά σε ένα κανονικό εστιατόριο;

Όταν ήμουν στη σχολή γαστρονομίας, μας δίδαξαν το μυστικό της επιτυχίας ώστε να βγει το καλύτερο πιάτο. Όλοι περίμεναν να ακούσουν κάτι χειροπιαστό, όταν ο καθηγητής είπε: για να πετύχει ένα πιάτο, θα πρέπει να αγαπάς πολύ αυτόν για τον οποίο προορίζεται!

INFO

FB @feedloveyourdog

www.Flydog.gr

IMG 1894 min

IMG 7333 min

IMG 7827 min