Εκείνος + Εκείνος: «Η άνω τελεία κράτησε 12 χρόνια» - Free Sunday
Εκείνος + Εκείνος: «Η άνω τελεία κράτησε 12 χρόνια»

Εκείνος + Εκείνος: «Η άνω τελεία κράτησε 12 χρόνια»

Μιλήστε μας για το νέο σας άλμπουμ «Μέτρα με τέχνη τον καιρό»…

Μετά από δώδεκα χρόνια δισκογραφικής απουσίας έχουμε νέο άλμπουμ, στο οποίο συμμετέχουν ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Καζούλης, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Β.D. Foxmoor (Active Member), με τους οποίους μοιραζόμαστε τα επτά από τα συνολικά δώδεκα καινούργια τραγούδια. Τα μηνύματά του; Κοίτα τα σημεία των καιρών, βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα και ανεπηρέαστος από την προπαγάνδα αποφάσισε ποιος είσαι, πού πηγαίνεις και τι γυρεύεις.


Γιατί χρειαστήκατε τόσο καιρό, δώδεκα χρόνια, για νέο δίσκο;

Η αιτία ήταν μια αλλαγή προτεραιοτήτων στις ζωές μας. Συνέβησαν γεγονότα πέρα από τη θέλησή μας και αυτή η άνω τελεία κράτησε δώδεκα χρόνια. Όμως ο κύκλος αυτός έκλεισε και άνοιξε ένας νέος. Και επιστρέψαμε, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε να πούμε και να μοιραστούμε πράγματα για τις εποχές που ζούμε.
 

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της περιόδου που διανύουμε για το ελληνικό τραγούδι;

Το ελληνικό τραγούδι ψάχνει τον τρόπο να τραγουδήσει την εποχή του.
 

Νοσταλγείτε κάτι από το παρελθόν;

Τη μυρωδιά της γειτονιάς μας κάθε Πασχαλιά. Της φαντασίας μας εκείνα τα πρώτα τα πετάγματα, γιατί τίποτα δεν είναι σαν την πρώτη φορά και στη μαγεία της πρώτης φοράς ξαναγυρνάμε όταν κρυώνει η καρδιά μας. Γι’ αυτό κι εμείς πάντα κρατάμε ζωντανό το παιδί μέσα μας. Κι εκείνα τα μάτια, που ανακαλύπτουν τον κόσμο πρώτη φορά.


Τα περισσότερα τραγούδια μιλάνε για την αγάπη, τον έρωτα και τις δυσκολίες του. Ακόμη και τραγούδια που μιλάνε για πολιτικά ή κοινωνικά θέματα, όπως π.χ. το «Dance me to the end of love» του Λέοναρντ Κοέν, που εκείνος το έγραψε για το Ολοκαύτωμα, ο κόσμος τα ερμηνεύει διαφορετικά. Γιατί έχουμε, νομίζετε, την ανάγκη να τραγουδάμε τον έρωτα ή την αποτυχία του;

Ίσως γιατί στην επιτυχία είμαστε πολύ απασχολημένοι (γέλια). Εμείς δεν μένουμε σε αυτή την πλευρά του έρωτα ή μόνο σε μια πλευρά της ζωής. Επιθυμούμε να μιλάμε για όλα τα συναισθήματα που βιώνουμε και να τα μεταφέρουμε με τα πιο δυνατά χρώματα στα τραγούδια… να ζωγραφίζουμε τη νύχτα.
 

Στα τηλεοπτικά talent shows εναποθέτουν τις ελπίδες τους εκατοντάδες νέοι, ενώ στην κριτική επιτροπή βρίσκονται άνθρωποι επιτυχημένοι στον χώρο τους. Πιστεύετε ότι βοηθιέται έτσι ένας νέος καλλιτέχνης;

Τα talent shows είναι ένα καθαρά τηλεοπτικό προϊόν όπου το μόνο που εξασφαλίζεται για τους συμμετέχοντες είναι μια πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητα. Η δική μας συμβουλή προς τους νέους καλλιτέχνες είναι να πιαστούν από ένα όνειρο, το δικό τους όνειρο, και να του δώσουν πνοή.
 

Μόλις κερδίσατε ένα φανταστικό μουσικό ταξίδι στον χρόνο, για να ακούσετε από κοντά και να επικοινωνήσετε με όποιον μουσικό θέλετε. Πού θα πηγαίνατε;

Διαλέγουμε το μακρινό μέλλον για να γνωρίσουμε άγνωστα πράγματα, να δούμε εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί και να ακούσουμε μουσικές και καλλιτέχνες που δεν έχουμε ξανακούσει, τον ήχο των επόμενων αιώνων.
 

INFO

Εκείνος + Εκείνος
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Παντελής Θαλασσινός
B.D. Foxmoor (Active Member)
Ηλίας Ασβεστόπουλος (2002 GR)
Παρουσίαση/stand-up comedy:
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Σάββατο 27 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21:30