Νατάσα Τύρου-Ούζα: Προτεραιότητα για μένα είναι ο συμπολίτης που ζει και εργάζεται στην πόλη - Free Sunday
Νατάσα Τύρου-Ούζα: Προτεραιότητα για μένα είναι ο συμπολίτης που ζει και εργάζεται στην πόλη

Νατάσα Τύρου-Ούζα: Προτεραιότητα για μένα είναι ο συμπολίτης που ζει και εργάζεται στην πόλη

Την απόφασή της να περάσει από Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου στον δήμο Ιωαννίνων, όπου και κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Μ. Ελισαφ εξηγεί η Νατάσα Τύρου-Ούζα.

Από Περιφερειακή Σύμβουλος, είστε υποψήφια για τον δήμο Ιωαννίνων. Γιατί αυτή η αλλαγή;

Πράγματι, η απόφαση μου αυτή ξάφνιασε αλλά η εξήγηση είναι απλή. Η Περιφέρεια έχει την τύχη να διοικείται από έναν επιτυχημένο Περιφερειάρχη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος έχει προσφέρει μέχρι τώρα ένα σημαντικό έργο και συνεχίζει καθημερινά να αγωνίζεται για την ανάπτυξη της Ηπείρου σε όλα τα επίπεδα. Ενώ, δυστυχώς, η πρωτεύουσα, τα Ιωάννινα, μία ιδιαίτερης ομορφιάς πόλη με σημαντική ιστορική και πολυπολιτισμική κληρονομιά παρουσιάζει μια εικόνα απογοητευτική, με σοβαρά σημάδια εγκατάλειψης, που έχει χάσει την αίγλη της. Η επιλογή να ασχοληθώ στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης με την παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή είναι να αντιστραφεί αυτή η εικόνα. Να αξιοποιήσουμε κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Ελισάφ;

Η απόφαση μου στηρίζεται στο ίδιο το πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης τον Μωυσή Ελισάφ. Ο Μωυσής είναι μια άκρως αυθεντική και πολυδιάστατη προσωπικότητα. Ο Μωυσής όντας ένας καταξιωμένος επιστήμονας διεθνούς κύρους προήγαγε και ανέδειξε τα Γιάννενα στην πράξη μέσω του σπουδαίου επιστημονικού του έργου. Ενώ σε τοπικό επίπεδο συνέβαλε τα μέγιστα από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα προβλήματα λειτουργώντας με συναισθηματισμό για την πόλη και τους πολίτες. Η ιδιαίτερη δομή της πολυσχιδής προσωπικότητας του, απόρροια του σημαντικού αποθέματος γνώσεων και εμπειριών του σε συνδυασμό με την σύγχρονη κριτική ματιά του αποτελεί τη σίγουρη μεταρρυθμιστική δύναμη αλλαγής στοχεύοντας σε μια διοίκηση που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις, οδηγώντας τα Γιάννενα στην Νέα Εποχή. Για όλους αυτούς τους λόγους θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να συνεργαστώ και να βοηθήσω το έργο για τον δήμο Ιωαννίνων.

Ποια είναι κατά την άποψή σας τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου Ιωαννίνων;

Στον Δήμο Ιωαννιτών η καθημερινότητα των πολιτών παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε τρία βασικά θέματα. Τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την έκταση της πόλης το οποίο δεν έχει συντηρηθεί εκτός μικρών παρεμβάσεων με αποτέλεσμα την μεγάλη φθορά του οδοστρώματος. Μη εύρυθμη είναι η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου στις οποίες ο πολίτης τις περισσότερες φορές έχει ταλαιπωρηθεί παρά εξυπηρετηθεί. Τέλος η καθαριότητα της πόλης είναι ελλιπέστατη και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα μπορούσε να γίνεται πιο οργανωμένα.

Αν εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητές σας;

Προτεραιότητα για μένα είναι ο συμπολίτης που ζει και εργάζεται στην πόλη. Κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να υπηρετεί την καθημερινότητά των πολιτών προωθώντας τον εκσυγχρονισμό και την λειτουργικότητα της πόλης σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων της ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες όλων των πολιτών. Επίσης πολύ σημαντικό είναι η οικονομική ανάπτυξη της πόλης χρησιμοποιώντας κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα και εργαλείο που διαθέτουμε προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων που δρουν στα Γιάννενα.

Πόσο νομίζετε ότι το πολωμένο πολιτικό κλίμα θα επηρεάσει την ψήφο στις δημοτικές εκλογές;

Θέλω να πιστεύω σε αυτές εκλογές οι πολίτες θα απεγκλωβιστούν από το τοξικό αυτό φαινόμενο που λειτούργησε αρνητικά στην κοινωνία μας για δεκαετίες με τα γνωστά αποτελέσματα. Πιστεύω πως ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ακριβώς η αυτόνομη τοπική διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών δίχως την κρατικοκεντρική εξάρτηση και παρέμβαση. Κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να οραματίζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί στοχεύοντας στην αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οποία λειτουργεί και δρα, ανεξάρτητα από κομματικές αντιπαραθέσεις

Αν κάποιος συνδημότης σας, σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Όταν ασχολείσαι με κοινά δεν προέχουν τα λόγια αλλά οι πράξεις. Αυτό που θα του ζητούσα είναι να με κρίνει από τις μέχρι τώρα πράξεις και την προσωπικότητα μου.