Σόνια Σαλτσίδη: «Η συμβολή του branding στην ανάδειξη πολιτιστικών γεγονότων» - Free Sunday
Σόνια Σαλτσίδη: «Η συμβολή του branding στην ανάδειξη πολιτιστικών γεγονότων»
Σόνια Σαλτσίδη, managing director της εταιρείας οπτικής επικοινωνίας Lectus adv.

Σόνια Σαλτσίδη: «Η συμβολή του branding στην ανάδειξη πολιτιστικών γεγονότων»

Με αφορμή το 1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη, που διοργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 28-29 Σεπτεμβρίου, μιλήσαμε με τη Σόνια Σαλτσίδη, managing director της εταιρείας οπτικής επικοινωνίας Lectus adv., για το branding στην Ελλάδα, τη δύναμή του και το πώς μπορεί να βοηθήσει στη διαφήμιση ενός πολιτιστικού γεγονότος.

Ποιο είναι το μυστικό της διοργάνωσης ενός διεθνούς συμποσίου;

Η Lectus adv. δραστηριοποιείται για περισσότερο από δύο δεκαετίες στον χώρο του branding, του design, της διαφήμισης, της προβολής. Ο κατάλληλος σχεδιασμός της οπτικής επικοινωνίας βάσει εκτενούς μελέτης βοηθάει στο να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία του ιδανικού brand identity. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συλλογή πληροφοριών, στην κατανόηση και στην ανάλυση του κάθε project.

Στην περίπτωση του «Freud on the Acropolis» καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να οπτικοποιήσουμε το θέμα του συμποσίου, να αναδείξουμε τις αξίες και τα μηνύματα που πρέπει να επικοινωνήσουμε στο κοινό, να δημιουργήσουμε ένα αναγνωρίσιμο branding και να εφαρμόσουμε με συνέπεια την οπτική επικοινωνία σε ευρύ φάσμα: από το λογότυπο, που πρέπει να ανταποκρίνεται με την αισθητική του στα υψηλά διεθνή στάνταρ, έως διαδικτυακές εφαρμογές και ένα λειτουργικό site, που να επιτρέπει τις εγγραφές των συνέδρων με λίγα και εύκολα.

Γιατί θεωρείται σημαντικό το branding και πώς επικοινωνείται στο κοινό;

Το σωστά τοποθετημένο branding, που έχει σχεδιαστεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ξεχωρίζει. Υπερέχει. Αναδεικνύεται. Δημιουργεί σχέση με το κοινό. Το branding δεν θα πρέπει να συγχέεται με το marketing, ένα λάθος που γίνεται συχνά στις μέρες μας και οφείλεται στη μαζική ροή πληροφορίας στον χώρο της διαφήμισης. Με απλά λόγια, το branding είναι αισθητική. Το marketing είναι στρατηγική. Η αισθητική, όμως, πρέπει να αντανακλά τις αξίες, τα μηνύματα και τον σκοπό που υπηρετεί.

Ποια η συμβολή της τεχνολογίας στον χώρο της διαφήμισης;

Ο ρόλος της τεχνολογίας στον χώρο της διαφήμισης είναι ουσιώδης, αλλά όχι αυτοσκοπός. Αποτυπώσαμε με συνέπεια το concept του δημιουργικού στην ηλεκτρονική/digital παρουσία του συμποσίου και συνάμα εργαστήκαμε ώστε να εξασφαλίσουμε την εύκολη λειτουργία της ιστοσελίδας.

Σημαντική είναι επίσης η χρήση των κοινωνικών δικτύων, με την οποία δώσαμε την απαραίτητη ώθηση στην εκστρατεία διαφήμισης. Το κοινό ανταποκρίθηκε θετικά κι έτσι είχαμε το διεθνές reach που χρειαζόμασταν. Στη συνέχεια, έχοντας την τεχνογνωσία, χρησιμοποιήσαμε τη μεγάλη δύναμη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παίρνοντας feedback από το κοινό μας και προσαρμόζοντας συνεχώς τη σωστή στόχευση κατά τη διαφημιστική εκστρατεία που διεξήγαμε.

Πώς ανταποκρίνεται μια ελληνική εταιρεία branding και design στις απαιτήσεις ενός διεθνούς συμποσίου;

Στη Lectus adv., ως εταιρεία οπτικής επικοινωνίας, γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύναμη της εικόνας. Η εικόνα είναι η αρχή ενός διαλόγου με το κοινό, μεταφέρει τις αξίες, την ποιότητα και τη φιλοσοφία του συμποσίου. Έχοντας εικοσαετή εμπειρία στη διαχείριση brands πολυεθνικών εταιρειών, θεωρούμε ότι κάθε οπτική ταυτότητα που δημιουργούμε πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί εντός και εκτός συνόρων, αλλά και να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε.

Με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα επάξια διεκδικεί σημαντικό ρόλο στον χώρο του πολιτισμού και του συνεδριακού τουρισμού. Στη Lectus adv. είμαστε περήφανοι που ανταποκριθήκαμε με υπευθυνότητα στις πολύπλευρες απαιτήσεις αυτού του εγχειρήματος και συνεισφέραμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Περισσότερα για την Lectus adv.:

http://lectusadv.gr

facebook.com/lectusadv