Μία νέα ελληνική start-up αλλάζει τα δεδομένα στην αναζήτηση εργασίας και προσωπικού - Free Sunday
Μία νέα ελληνική start-up αλλάζει τα δεδομένα στην αναζήτηση εργασίας και προσωπικού

Μία νέα ελληνική start-up αλλάζει τα δεδομένα στην αναζήτηση εργασίας και προσωπικού

Το MyJobNow είναι η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που βοηθάει τους επιχειρηματίες να βρουν άμεσα προσωπικό και τους υποψήφιους εργαζόμενους να βρουν εύκολα και γρήγορα εργασία. Η υπηρεσία ξεκίνησε να εξυπηρετεί τον κλάδο της εστίασης, καθώς εκεί εντοπίστηκε συνεχής ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, ενώ έχει ήδη αρχίσει να επεκτείνεται στον κλάδο της λιανικής και του τουρισμού.

Οι ειδικότητες που καλύπτει το MyJobNow είναι: Barista – Μπουφέ, Bartender, Σερβιτόροι, Delivery, Μαγειρική, Ψήστης – Παρασκευαστής, Λάντζα, Αρτοποιοί, Υποδοχή – Μετρ, Πωλητές – Ταμίες, Τηλεφωνικό Κέντρο, Καμαριέρα, Ρεσεψιόν, Κομμωτική, Αισθητική και η λίστα αυτή εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ειδικότητες καθώς την εφαρμογή χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους στους οποίους προκύπτει συχνά η ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού.

Οι Στέφανος Κατσίμπας και Αγαμέμνων Παπάζογλου μας λένε περισσότερα.

Περιγράψτε μας το MyJobNow.

Στέφανος Κατσίμπας: Το MyJobNow βοηθάει υποψήφιους εργαζομένους και επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, λιανικής και τουρισμού να συνδεθούν και να συνάψουν επαγγελματικές σχέσεις. Ποιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι κάνουν αιτήσεις σε εταιρείες με βάση τα ενδιαφέροντα τους, την τοποθεσία του και συνομιλούν με τους εργοδότες μέσα από την εφαρμογή 

Πως λειτουργεί;

Στ. Κ:  Η χρήση της εφαρμογής είναι εύκολη. Οι εργοδότες ανοίγουν μια θέση εργασίας στην πλατφόρμα και έπειτα οι υποψήφιοι κάνουν αίτηση για τη θέση αυτή (με βάση τα κριτήρια αναζήτησης και την τοποθεσία τους).

Ο εργοδότης ειδοποιείται για τις αιτήσεις στο κινητό του και επιλέγει να συνομιλήσει με τον υποψήφιο μέσα από την εφαρμογή(μέσω μηνυμάτων ή τηλεφώνου) αφού δει το προφίλ/βιογραφικό του και τον επιλέξει.

Οι υποψήφιοι πριν κάνουν αιτήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν το προφίλ/βιογραφικό τους, προσθέτοντας προϋπηρεσία και μια επαγγελματική φωτογραφία τους.

Είναι τύπου το linkedin των όχι golden boys;

Αγαμέμνων Παπάζογλου: Δεν θα το έλεγα έτσι. Το LinkedIn είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό δίκτυο το οποίο έχει κάποια επαγγελματική διάσταση, αλλά είναι στημένο και γεμάτο από κόσμο που ανήκει στον ευρύτερο χώρο του corporate culture. Το MyJobNow από την άλλη απευθύνεται σε συγκεκριμένους κλάδους και έχει δημιουργηθεί με σκοπό να τους εξυπηρετήσει. Η μεγάλη διαφορά είναι το MyJobNow είναι ένα εργαλείο εύρεσης εργασίας και είναι πολύ εστιασμένο σε αυτό το σκοπό. Βασική και μόνη προτεραιότητα μας είναι να φέρνουμε τους κατάλληλους εργοδότες σε επαφή με τους κατάλληλους υποψηφίους, ενώ το LinkedIn έχει ένα αρκετά ευρύτερο σκοπό (χρησιμοποιείται κατά κόρον σαν εργαλείο πώλησης, διαφήμισης κτλ.)

 Όσον αφορά τον όρο “golden boy”, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι στις κατηγορίες των αγορών που στοχεύουμε, υπάρχει  εξίσου μεγάλη παρουσία επαγγελματικότητας, φιλοδοξιών και αποδοχών με το corporate επαγγελματικό χώρο, απλώς διαμορφώνονται διαφορετικά οι ανάγκες εργοδοσίας. Η αμεσότητα της επιλογής των υποψηφίων, αλλά και των μηνυμάτων που προσφέρει η εφαρμογή του MyJobNow ικανοποιεί τις ανάγκες των κλάδων της εστίασης, λιανικής και τουρισμού. Κάτι που τα παραδοσιακά job boards (site αγγελιών) και το LinkedIn δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν .

 

Πως ξεκίνησαν όλα;

Στ. Κ: Τον Δεκέμβριο του 2017, με τον Αγαμέμνων μελετήσαμε ένα παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο στο Λονδίνο και αποφασίσαμε να δούμε εάν η Ελληνική αγορά μπορεί να το στηρίξει. Έτσι, αφού η πρώτη μελέτη επιβεβαίωσε τις υποψίες μας, δημιουργήσαμε την πρώτη ομάδα με τους Χρήστο Κοψιδά και Ιωάννη Γιαζλά για να φτιάξουμε ένα πρώιμο προϊόν. Λίγο αργότερα προστέθηκε στην ομάδα μας ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης. Εργαστήκαμε τα Σαββοκύριακα και τα βράδια για να βγάλουμε το πρώιμο προϊόν τον Μάρτιο για να δοκιμάσουμε και απτά την ιδέα.

Πλέον, το MyJobNow αποτελείται από μια ομάδα 12 ατόμων σε διάφορά τμήματα (marketing, tech, sales, support κλπ) και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην ζήτηση της αγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

iPhone Android website min

Μέχρι στιγμής τί ανταπόκριση έχει;

Α. Π:  Το ΜyJobNow ξεκίνησε επισήμως τον Απρίλιο του 2018 και από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του κατέγραψε παραπάνω από 5.000 χρήστες. Σήμερα, μετά από επτά, μόλις, μήνες λειτουργίας60.000 υποψήφιοι αναζητούν εργασία μέσω του MyJobNow, ενώ 3.000 εργοδότες βρίσκουν άμεσα προσωπικό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Είναι ευνοϊκοί οι όροι να ξεκινήσει κανείς μια start up στην Ελλάδα;

Α. Π:  Η επιτυχία μιας startup  είναι  ένας εξαιρετικά δύσκολος στόχος σε οποιαδήποτε χώρα ξεκινήσει κανείς. Σήμερα είναι μάλλον η καλύτερη εποχή μέχρι τώρα για να ξεκινήσει κανείς στην Ελλάδα, καθώς έχει αρχίσει να παίρνει διάσταση το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας που είναι σημαντικό για να παράξει τους ανθρώπους που θα χτίσουν αυτές τις εταιρίες..  Επίσης τα  startups χρειάζονται επένδυση, και πρωτοβουλίες όπως το Equifund δημιουργούν ευκαιρίες να στηριχτούν οι προσπάθειες οικονομικά.  Από την άλλη, η αντιμετώπιση του κράτους ως προς επιχειρηματικότητα δεν είναι ιδιαίτερα φιλική. Οι ασφαλιστικές εισφορές καθιστούν μη εφικτή, για παράδειγμα την εύρεση ταλέντου στις νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς ένας έμπειρος ακριβός υπάλληλος έχει δυσβάσταχτο κόστος.

Πως καλύπτονται τα έξοδα σας;

Στ. Κ: Ένα μεγάλο μέρος καλύπτεται από τα έσοδά μας. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για αυτούς που αναζητούν εργασία, αλλά επι πληρωμή για τους επιχειρηματίες. Κάθε αγγελία κοστίζει 25 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και παραμένει ανοιχτή για 21 ημέρες. Τα υπόλοιπα καλύπτονται από τους επενδυτές μας που στηρίζουν επιχειρηματικά τη προσπάθεια αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες: www.myjobnow.com