Το 2019 αγοράστηκαν στο eBay πάνω από 3.000.000 αντικείμενα Disney - Free Sunday
Το 2019 αγοράστηκαν στο eBay πάνω από 3.000.000 αντικείμενα Disney

Το 2019 αγοράστηκαν στο eBay πάνω από 3.000.000 αντικείμενα Disney

Ήταν Οκτώβρης του 1923 όταν οι αδελφοί Walt και ο Roy Disney αποφάσισαν να ιδρύσουν την εταιρεία που είναι τώρα γνωστή ως ‘The Walt Disney Company’’. Κανείς δεν φανταζόταν βέβαια τότε, ότι σχεδόν 100 χρόνια μετά, οι ταινίες της Disney θα επηρεάσουν τόσους πολλούς ανθρώπους και θα συνεχίσουν δυναμικά να έχουν τόσο μεγάλη απήχηση, με πάνω από 3.000.000 είδη της Disney να έχουν πουληθεί παγκοσμίως στο eBay μέσα στο 2019.

Το eBay σαν ένα μικρό φόρο τιμής στο μεγάλο έργο της Disney και φυσικά και στους θαυμαστές των αριστουργημάτων της, αποφάσισε να ανακαλύψει, μέσα από τα στοιχεία του,  ποιον θεωρούν οι χρήστες του ως τον πιο δημοφιλή και αγαπημένο χαρακτήρα της Disney παγκοσμίως.

Την 1η θέση καταλαμβάνει ο Σίμπα από τον Βασιλιά των Λιονταριών, με τους χρήστες του eBay να έχουν αγοράσει πάνω από 10.000 αντικείμενα, που σχετίζονται με τον χαρακτήρα του. Από τότε και που η Disney κυκλοφόρησε φέτος το live- action remake της ταινίας, φάνηκε ότι αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις του κοινού με την ταινία κινουμένων σχεδίων και των πρωταγωνιστή της. Ο Σίμπα συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από την ιστορία του, με τον χαμό του πατέρα του και την προσπάθεια του να ξανακερδίσει το βασίλειό του.

Περίπου ο ίδιος αριθμός προϊόντων πουλήθηκαν και από την ταινία Αυτοκίνητα με τους θαυμαστές της να αγοράζουν 10.000 αντικείμενα σχετικά με τον περιπετειώδη πρωταγωνιστή της Κεραυνό Μακουίν και την παρέα του, όπως τη Σάλυ Καρέρα και τον Δρ. Χάτσον, φέρνοντας τον στη 2η θέση με τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της Disney.

Την 3η θέση καταλαμβάνει ένας από τους πρωταγωνιστές του Toy Story, ο Buzz Lightyear. Μια σειρά από άκρως επιτυχημένες ταινίες που έκαναν τον Buzz και τον καλύτερο του φίλο Woody από τους πιο αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, με πάνω από 7.000 αντικείμενα με τον Buzz να έχουν πωληθεί παγκοσμίως.

Εξίσου ενδιαφέρον έχουν και τα υπόλοιπα στοιχεία, που αποκαλύφθηκαν μέσα από την έρευνα του eBay για τους λάτρεις της Disney.

  • Η δημοφιλέστερη ταινία στο eBay είναι ο Αλαντίν, έχοντας πουλήσει 11.000 αντίτυπα της ταινίας
  • Το ακριβότερο αντικείμενο Disney που έχει αγοραστεί ποτέ από την πλατφόρμα είναι μια συλλεκτική έκδοση της Πριγκίπισσας Masquerade Giselle, που πουλήθηκε στα $27.500
  • Οι χώρες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις προϊόντων Disney στο eBay είναι: ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία
  • Οι χώρες που διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων Disney είναι: ΗΠΑ, Καναδάς και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Το σίγουρο είναι ότι παρά τη γενιά που ανήκετε, ο εθισμός με την Disney προβλέπεται να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, καθώς το κοινό δείχνει κάθε φορά την ανυπομονησία του και το ενδιαφέρον του για κάθε επόμενη ταινία Disney.

Η Walt Disney πρόσφατα ανακοίνωσε και μερικές από τις ταινίες της Disney που θα κυκλοφορήσουν τους ερχόμενους μήνες, που υπόσχονται να αφήσουν τη δική τους ιστορία.  Μερικές από αυτές είναι: Maleficent 2, Frozen 2 και Star Wars.

Και πριν από κάθε πρεμιέρα, μην ξεχνάτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα μέσα από το eBay και να ανακαλύψετε πολλά σε ότι έχει να κάνει με τις ταινίες Disney και τους χαρακτήρες της … και όχι μόνο!

 

Σχετικά με το eBay

Η eBay Inc. είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στο εμπόριο, διαθέτοντας μία σειρά από πλατφόρμες, όπως το Marketplace, το StubHuband & το Classifieds. Συνολικά, συνδέει εκατομμύρια αγοραστές και πωλητές παγκοσμίως, ενισχύοντας και δημιουργώντας ευκαιρίες για τους ανθρώπους μέσω του Connected Commerce. Το eBay ιδρύθηκε το 1995 στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δυναμικά marketplace στον κόσμο, το οποίο προσφέρει μοναδικές επιλογές, μεγάλης αξίας. Το 2018, το eBay πραγματοποίησε συνολικό όγκο εμπορευμάτων 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφτείτε το www.ebayinc.com