Κρατικός ΟΑΣΘ=ταλαιπωρία και έλλειψη ικανοποίησης - Free Sunday
Κρατικός ΟΑΣΘ=ταλαιπωρία και έλλειψη ικανοποίησης
Το πρόβλημα των συγκοινωνιπων της Θεσσαλονίκης θα το λύσουν οι πρόεδροι του Οικονομικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, είχε πει ο κ.Παππας. Άπο την έρευνα προκύπτει ότι δημιούργησαν ένα πολύ μεγαλύτερο.

Κρατικός ΟΑΣΘ=ταλαιπωρία και έλλειψη ικανοποίησης

«Το χοντρό πετσί είναι δώρο από τον Θεό» έλεγε ο Γερμανός καγκελάριος, Κόνραντ Αντενάουερ. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η αδιαφορία και η απάθεια για το παρόν και το μέλλον του μονοπωλιακού φορέα παροχής αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, που υπονομεύει με την ανεπαρκή δραστηριότητα του την καθημερινότητα των κατοίκων της 2ης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Πόσες φορές δεν είδαμε τους τελευταίους μήνες στους δρόμους χαλασμένα λεωφορεία, πάρα πολλές φορές ασφυκτικά γεμάτα, αγανακτισμένους πολίτες στις στάσεις να περιμένουν πολύ περισσότερο από όσο πρέπει κα. Η έρευνα της Interview δεν «ανακαλύπτει την Αμερική», αλλά αποτυπώνει αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε σε ημερήσια βάση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οι ερωτώμενοι «φιλοδωρούν» τον ΟΑΣΘ με 53% όταν καλούνται να κατατάξουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης και του δίνουν την πρώτη θέση.

Το 76% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με την κρατικοποίηση, η οποία έγινε πράξη στον ΟΑΣΘ, ενώ το 77% θεωρεί ότι ο σημερινός ΟΑΣΘ λειτουργεί χειρότερα, σε σχέση με το παρελθόν.

Η πυκνότητα των δρομολογίων δεν ικανοποιεί το 87% (συντριπτικό ποσοστό), ενώ οι υπηρεσίες του κρατικού ΟΑΣΘ δεν ικανοποιούν κυρίως τους μικρότερους σε ηλικία χρήστες και κυρίως την ηλικιακή ομάδα 18/35 σε ποσοστό 65%, καθώς και την ομάδα 36/55 σε ποσοστό 52%.

Οι πιο αυστηροί κριτές αποδεικνύονται οι γυναίκες, καθώς σε ποσοστό 67% δηλώνουν δυσαρεστημένες από τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών φτάνει το 46%.

Το γεγονός πως το 57% των ερωτώμενων θεωρεί πως το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη δεν βοήθησε στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης δεν προκαλεί εντύπωση με δεδομένη την ανεπάρκεια υποδομών όπως ο ΟΑΣΘ.