Καραμανλής: Κυβερνητική δέσμευση η ανάταξη του ΟΑΣΘ - Free Sunday
Καραμανλής: Κυβερνητική δέσμευση η ανάταξη του ΟΑΣΘ

Καραμανλής: Κυβερνητική δέσμευση η ανάταξη του ΟΑΣΘ

Από την 84η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και υποδομών Κ. Καραμανλής μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η κυβέρνηση παρέλαβε μια τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ, με τα έσοδα του οργανισμού από 50 εκατομμύρια πριν 4 χρόνια, να έχουν μειωθεί στα 24, με μεγάλα προβλήματα στον στόλο των λεωφορείων καθώς πριν από 3 εβδομάδες στην κυκλοφορία ήταν μόνο 213 οχήματα.

Σήμερα σημειωτέον, έχουν βγει στους δρόμους 279 λεωφορεία.

Ο υπουργός τόνισε ότι σε αυτή τη φάση είναι ανώριμο να συζητηθεί το θέμα ιδιωτικοποίησης του οργανισμού, πριν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ αυτό που ενδιαφέρει τους θεσσαλονικείς είναι η ποιότητα και το επίπεδο των υπηρεσιών και όχι το αν ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικός ή κρατικός.

Αναφερόμενος στις ανάγκες του συγκοινωνιακού έργου, ο κ. Καραμανλής είπε ότι στα επόμενα χρόνια οι αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης και Αθήνας θα χρειαστεί να ενισχυθούν με περίπου 1.000 καινούρια λεωφορεία, κάτι το οποίο θέλει να δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύεται από τους δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου κ. Γιώργο Καραγιάννη και Νίκο Σταθόπουλο.