Ο Τσίπρας αντιπολιτεύεται με τα… έτοιμα των άλλων - Free Sunday
Ο Τσίπρας αντιπολιτεύεται με τα… έτοιμα των άλλων
Επί τεσσεράμισι χρόνια βλέπαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιείται αριθμούς που άλλες αιτίες τούς μεγάλωναν –παράδειγμα η αύξηση στον τουρισμό– και να τους παρουσιάζει για δικούς του.

Ο Τσίπρας αντιπολιτεύεται με τα… έτοιμα των άλλων

Ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά προσπάθησε να οικειοποιηθεί τη δουλειά των άλλων και να την εμφανίσει ως δική του. Παραμένει ένας πολιτικός που στηρίζεται αποκλειστικά στον λόγο, μη έχοντας στην πράξη τίποτα το σημαντικό να υπενθυμίσει. Μιλώντας, λοιπόν, στη ΔΕΘ, είπε ότι η νέα κυβέρνηση «τρώει από τα έτοιμα», εννοώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε «λίπος» από τη δική του κυβέρνηση και μπορεί να παίρνει θετικά μέτρα.

Ψέμα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, μη έχοντας ποτέ κανένα σχέδιο για οτιδήποτε, το μόνο που έκανε ήταν να εφαρμόσει το τρίτο, δικό της μνημόνιο. Επιπλέον, σε μια επίδειξη πλήρους υποταγής στην επάρατη τρόικα, δέχτηκε να εφαρμόσει και όλα τα υπόλοιπα μέτρα των δύο πρώτων μνημονίων που εσκεμμένα δεν τόλμησαν να κάνουν πράξη οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η χώρα βγήκε μερικώς από την κρίση επειδή επιτέλους εφάρμοσε τα μνημόνια, όχι γιατί υπήρχε κάποιο σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα. Συνεπώς εδώ ο κ. Τσίπρας παίρνει τα έτοιμα των δανειστών και τα παρουσιάζει για δικά του. Αυτοί μας έβγαλαν από την κρίση με την απαίτηση να εφαρμοστούν συγκεκριμένα σκληρά μέτρα και όχι γιατί η κυβέρνησή του εφάρμοσε ποτέ κάποιο σχέδιο. Σχέδιο δεν υπήρξε ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε μόνο ευρωπαϊκές εντολές.

Ο ισχυρισμός του επίσης ότι «αυτά θα τα κάναμε κι εμείς αν κερδίζαμε τις εκλογές» είναι ένα δεύτερο τερατώδες ψέμα. Αν πράγματι το πίστευαν αυτό, δεν θα προχωρούσαν σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου αλλά θα εξαντλούσαν την τετραετία.

Σήμερα που μιλάμε θα ήταν ακόμη κυβέρνηση (οι εκλογές θα γίνονταν τέλη Οκτωβρίου), οπότε θα είχαν πάρει τα θετικά μέτρα που δήθεν δεν πρόλαβαν και με αέρα στα πανιά τους θα διεκδικούσαν –υποτίθεται– ακόμη και την εκλογική νίκη. Επειδή ποτέ δεν σκέφτηκαν τίποτε απ’ όλα αυτά, παρασύρθηκαν σε πρόωρες εκλογές και ηττήθηκαν για τρίτη φορά. Εδώ ο Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει από τα έτοιμα του Μητσοτάκη. Την πολιτική του την εμφανίζει για δική του.

Δεν ξάφνιασε ο κ. Τσίπρας. Στην πράξη, είναι ένας αδύναμος πολιτικός που δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτα. Είναι υπερτιμημένος, γι’ αυτό και απέτυχε στην εξουσία (την έχασε χωρίς μάχη) και θα αποτύχει και στην αντιπολίτευση (ποτέ δεν θα έχει κάτι να προτείνει για τη χώρα).

Επί τεσσεράμισι χρόνια βλέπαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιείται αριθμούς που άλλες αιτίες τούς μεγάλωναν –παράδειγμα η αύξηση στον τουρισμό– και να τους παρουσιάζει για δικούς του. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς οι ίδιοι να έχουν την ελάχιστη συμμετοχή σε κανένα αποτέλεσμα, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το εμφανίζουν για δικό τους.

Τώρα εμφανίζουν σαν δικά τους την αποτελεσματικότητα των επάρατων μνημονίων και την ταχύτητα των θετικών μέτρων Μητσοτάκη. Παραμένουν ίδιοι και αδιόρθωτοι.