Οι Έλληνες θα επιβραβεύουν τον χρήσιμο - Free Sunday
Οι Έλληνες θα επιβραβεύουν τον χρήσιμο
Όποιος νομίζει ότι θα ξανακερδίσει μια βαριά πληγωμένη από την πολιτική ακυβερνησία και ανεπάρκεια κοινωνία με τσιτάτα και αμπελοφιλοσοφίες είναι μακριά νυχτωμένος.

Οι Έλληνες θα επιβραβεύουν τον χρήσιμο

Μεγαλώνει η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη Marc, φτάνει πλέον στο 18,1% (ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 24%). Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης βελτιώνει συνεχώς τα προσωπικά του ποσοστά, αφού πια τα 2/3 των πολιτών επιδοκιμάζουν την αποδοτικότητά του.

Δεν είναι ο λεγόμενος «μήνας του μέλιτος» που δίνει τέτοια ποσοστά στην κυβέρνηση, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, που το περιγράφω με μία μόνο λέξη: ΧΡΗΣΙΜΟΣ. Όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες αξιολογούν πλέον το πολιτικό σύστημα με βάση την αποτελεσματικότητά του και τι βλέπουν;

Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του υπουργοί έχουν σχέδιο για προβλήματα που επί δεκαετίες ταλανίζουν τη χώρα (ένα πρόσφατο παράδειγμα, τι είπε ότι θα κάνει με τα απορρίμματα απαντώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινόπουλο). Δηλαδή φαίνεται πως επιλύοντας θέματα που επί δεκαετίες ήταν βαλτωμένα είναι ΧΡΗΣΙΜΟΙ.

Αντίθετα, τι βλέπουν οι πολίτες από την (δήθεν) αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ; Δείτε μόνο αυτές τις ημέρες τι θέματα έφερε στην πρώτη γραμμή:

  • Να μην ψηφίζουν οι Έλληνες στο εξωτερικό παρά μόνο για τρεις βουλευτές Επικρατείας, δηλαδή να μην αποφασίζουν για πρωθυπουργό (πολίτες β΄ κατηγορίας – αντισυνταγματικό).
  • Αν θα είναι οι Πολάκης και Τζανακόπουλος στην προανακριτική για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis (ποιος νοιάζεται;).
  • Μια δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Σιμόπουλου για την εμφάνιση ενός κοριτσιού Ρομά στην παρέλαση (ποιος νοιάζεται;).
  • Μια διαστρέβλωση δήλωσης του κ. Πέτσα, που είπε ότι όταν αυξάνονται οι περιπολίες στο Αιγαίο υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν και τα ατυχήματα (ποιος νοιάζεται;).
  • Δεν εμφανίστηκαν (ούτε ένας βουλευτής) στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» (προσβλητικό για τον θεσμό).

Την ίδια ώρα δεν ακούστηκε καμία απολύτως πρόταση για οτιδήποτε (αυτό είναι από απίστευτο έως τρομακτικό για μια αξιωματική αντιπολίτευση σε δημοκρατική χώρα). Αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα ΔΕΝ έχουν προτάσεις. Δεν είχαν ούτε ως κυβέρνηση, όπως απεδείχθη. Συνεπώς, δεν (μας) είναι χρήσιμοι…

Κρατήστε, λοιπόν, αυτή τη νέα παράμετρο αξιολόγησης κομμάτων και πολιτικών. Είναι η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ. Όποιος νομίζει ότι θα ξανακερδίσει μια βαριά πληγωμένη από την πολιτική ακυβερνησία και ανεπάρκεια κοινωνία με τσιτάτα και αμπελοφιλοσοφίες είναι μακριά νυχτωμένος. Και πάντως όχι στη σημερινή Ελλάδα.

(Από τη μια θα υπάρχει ο κ. Μητσοτάκης, που εργάζεται συνεχώς με σχέδιο και σίγουρα φέρνει αποτελέσματα) και από την άλλη θα είναι ο κ. Τσίπρας, που βαριεστημένα θα επαναλαμβάνει λογύδρια μηδενικής αξίας επί του πρακτέου. Ποιος λέτε να κερδίσει;).