Και τα 1.000 περιστατικά βίας ποιος τα έκανε; - Free Sunday
Και τα 1.000 περιστατικά βίας ποιος τα έκανε;
Αν η Χρυσή Αυγή αθωωθεί γι’ αυτή τη χονδροειδή φασιστική βία κατά ανύποπτων συνανθρώπων μας, τότε ολόκληρη η Δικαιοσύνη και μαζί της ολόκληρο το πολιτικό σύστημα θα έχουν ηττηθεί.

Και τα 1.000 περιστατικά βίας ποιος τα έκανε;

Η άποψη της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής ότι το εν λόγω κόμμα δεν είναι εγκληματική οργάνωση είναι εξοργιστική. Το κόμμα της βίας οργάνωσε μεθοδικά πάνω από 1.000 επιθέσεις κυρίως σε αλλοδαπούς. Τα μέλη της είτε πραγματοποιούσαν στοχευμένες επιθέσεις, καταστρέφοντας μαγαζιά μεταναστών, είτε με βραδινές περιπολίες σε δρόμους με δίκυκλα έδερναν με ρόπαλα, τυχαία, όποιον αλλοδαπό ή αριστερό συναντούσαν.

Αυτή ακριβώς η καθημερινή δραστηριότητα βίας αποδεικνύει το αυτονόητο: στηριζόταν σε μια στρατιωτική διαβάθμιση του κόμματος-συμμορίας, με ρόλους των στελεχών του που ακολουθούσαν κεντρική καθοδήγηση σε όλα αυτά τα περιστατικά. Αυτά δεν είναι υποθέσεις, έχουν αποδειχθεί.

Ακριβώς επειδή υπήρχε αυτή η ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ οργανωμένη εγκληματική δράση, ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε και σε νεκρούς. Η τυφλή βία μίσους κάποιες φορές δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Είναι πλέον σαφές ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να συντρίψει την εισαγγελική άποψη που προσβάλλει και την κοινή νοημοσύνη και το δημοκρατικό ήθος της ελληνικής κοινωνίας. Αν η Χρυσή Αυγή αθωωθεί γι’ αυτή τη χονδροειδή φασιστική βία κατά ανύποπτων συνανθρώπων μας, τότε ολόκληρη η Δικαιοσύνη και μαζί της ολόκληρο το πολιτικό σύστημα θα έχουν ηττηθεί.

Η περιφρόνηση της αλήθειας με τόσα περιστατικά βίας και η παραγραφή εγκλημάτων που ΟΛΟΙ έχουμε δει και πολλοί έχουν βιώσει θα είναι ένα ηχηρό χτύπημα στην ίδια τη Δικαιοσύνη. Θα αποδειχθεί εντελώς ανίκανη να προστατέψει την αλήθεια, το δίκαιο, τη δημοκρατία. Στο τέλος, να προστατεύει καθέναν από εμάς.