Το επόμενο βήμα στη θεραπεία της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας - Free Sunday
Το επόμενο βήμα στη θεραπεία της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Το επόμενο βήμα στη θεραπεία της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Στα σκαριά βρίσκεται νέο ενέσιμο πειραματικό καινοτόμο φάρμακο για τη θεραπεία της νεοαγγειακής ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, με τις απαιτούμενες ενέσεις να γίνονται ανά 12 εβδομάδες.

Πρόκειται για το φάρμακο με την κωδική ονομασία RTH258 (το μονοκλωνικό αντίσωμα brolucizumab), που αξιολογήθηκε σε δύο κλινικές μελέτες και σε δύο δοσολογίες, των 6 mg και των 3 mg. Το πειραματικό φάρμακο RTH258 επέδειξε μακροχρόνια αποτελεσματικότητα έναντι του aflibercept, το οποίο χορηγούνταν κάθε 8 εβδομάδες.

Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το RTH258 έχει την ικανότητα να μειώσει το φορτίο των ενέσεων, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την όραση. Συνεπώς το RTH258 υπόσχεται να είναι η επόμενη μεγάλη εξέλιξη για τους ασθενείς με νεοαγγειακή ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

«Βάσει αυτών των δεδομένων, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές για να θέσουμε αυτή την πρωτοποριακή θεραπεία στη διάθεση των ασθενών» τόνισε ο Vas Narasimhan, ιατρικός διευθυντής της Novartis.