«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλυτώσει υπάρχει ελπίδα» - Free Sunday
«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλυτώσει υπάρχει ελπίδα»

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλυτώσει υπάρχει ελπίδα»

Το 2017 εξελίσσεται σε μια μαύρη χρονιά για την ιστορία του ιστορικού και μεγάλου συλλόγου του Παναθηναϊκού. Λάθη, εγκλήματα και ολιγωρίες επί σειρά ετών έχουν φέρει τον Σύλλογο στο χείλος του γκρεμού.

Το τριφύλλι στο στήθος όμως δεν είναι προϊόν ισολογισμού, ούτε μπαίνει σε ρήτρες δανείων και κατασχέσεων. Μέσα σε αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα, υπάρχουν άνθρωποι, στελέχη, πρώην και νυν αθλητές που σέβονται την ιστορία και το όνομα του Παναθηναϊκού περισσότερο από πολλούς επώνυμους «φίλους».

Μια τέτοια ομάδα ανθρώπων, κόντρα στη ροή του ποταμού, κατάφερε μια ιστορική επιτυχία. Η Μίνι Παίδων Water Polo κατέκτησε αήττητη σε 20 αγώνες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, 30 χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός σε αυτές τις κατηγορίες, το 1988 οι έφηβοι. Τα πράσινα «μωρά» μάλιστα, επικράτησαν του Ολυμπιακού στον τελικό με 13-6, ενώ τον είχαν νικήσει σε όποια φάση τον συνάντησαν μέσα στο πρωτάθλημα. Τον Ολυμπιακό που διαθέτει προϋπολογισμό εκατομμυρίων ακόμη και στο πόλο.

Η σημαντική αυτή επιτυχία, που έδωσε σε μια καταστροφική χρονιά, στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό τον μοναδικό του τίτλο σε ομαδικό άθλημα, έχει ονοματεπώνυμο: Γενικός Αρχηγός Ακαδημιών Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος, Προπονητής Μίνι Παίδων Γιάννης Πρίμπας, ΠροΜίνι & Έφηβοι Κώστας Καναβός και Παίδων Φώντας Λεμπέσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Παίδες κατέκτησαν την Τρίτη θέση στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι Πρωταθλητές: Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος, Φάνης Δευτεραίος, Χρήστος Μπιτσάκος, Αλέξανδρος Νταφούλης, Θόδωρος Λούκος, Κωνταντίνος Πασκάρου, Κωνσταντίνος Σκινίτης, Νίκος Βασιλάκης, Ιάσωνας Δεδούσης, Παναγιώτης Χελάς, Σταύρος Καναλουπίτης, Γιώργος Κουρούπης, Μιχάλης Παναγιώτη, Θάνος Ντζάνης, Θόδωρος Νικολόπουλος, Άγγελος Τσανάκας, Ανδρέας Ονόπας, Γιάννης Πράγιας, Πάνος Αποστολάκος, Βαγγέλης Πορφύρης.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος τραγούδησε «υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλυτώσει υπάρχει ελπίδα». Αυτό φαίνεται ότι αυτά τα παιδιά-γεννημένοι νικητές βροντοφωνάζουν στις διοικήσεις πρωτοδικείων ή όχι, του Παναθηναϊκού.

Γιατί αυτά τα παιδιά δεν είναι Παναθηναϊκός, είναι ο Παναθηναϊκός