Ισοπαλία και νεύρα στο Περιστέρι - Free Sunday
Ισοπαλία και νεύρα στο Περιστέρι

Ισοπαλία και νεύρα στο Περιστέρι

O Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα εντυπωσιακό πρώτο «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα, κακή διαιτησία και ένταση μεταξύ των παραγόντων των δύο ομάδων μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με επτά αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ, οι περισσότερες αναγκαστικές και κάποιες… εν όψει Ιανουαρίου, ώστε να διαπιστώσει τις δυνατότητες του ρόστερ για αντικατάσταση εκ των έσω παικτών που μπορεί να αποχωρήσουν.

Ως αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός και ψαχνόταν στο ξεκίνημα, με τον Ατρόμητο να ξεκινάει δυναμικά και να προηγείται πολύ γρήγορα, μόλις στο 3’, όταν ο Ντιγκινί πέρασε την κάθετη στον Ντάουντα, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα δεξιά της περιοχής, νικώντας τον Διούδη που ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Μέχρι το 30’ ο Διούδης αρνήθηκε σε δύο περιπτώσεις το δεύτερο γκολ στον Ατρόμητο, σε Βασιλακάκη και Ουάρντα, όταν ο Χατζηισαΐας έκανε πέναλτι στον Άλτμαν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μολίνς και μετά το 1-1 ο Παναθηναϊκός πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και ισορρόπησε το παιχνίδι, με το παιχνίδι να αποκτάει πλέον καλό ρυθμό αλλά τις δύο ομάδες να μην μπορούν να πατήσουν απειλητικά την περιοχή του αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 41’ ο Γιαννούλης έκανε πέναλτι στον Άλτμαν, ωστόσο ο διαιτητής Μάνταλος είδε εντελώς λάθος τη φάση και έδειξε κίτρινη για θέατρο στο Ισραηλινό. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται και για μία ακόμη περίπτωση πέναλτι, του Ρισβάνη στον Μολίνς, ωστόσο το εντυπωσιακό πέσιμο του Σουηδού πιθανότατα απέτρεψε τον Μάνταλο από την υπόδειξη.

Ο Ατρόμητος του παραλίγο να βρει το δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ωστόσο το δυνατό σουτ του Μάντσον ακούμπησε όσο χρειαζόταν για να βρει στο οριζόντιο δοκάρι ο Διούδης.  Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό και στο 68’ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Κυβρακίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Παναθηναϊκός, χάρη και στην είσοδο του Τσάβες πίεσε τον Ατρόμητο.

Ωστόσο ο Χίλιεμαρκ, που πέρασε αντί του τραυματία Μουνιέ στο ημίχρονο, ήταν και πάλι κακός, ο Τσάβες, που έδωσε επιθετική πνοή, δεν είχε ρυθμό και σωστή τελική προσπάθεια, με τον Παναθηναϊκό γενικά να μην έχει καλές τελικές επιλογές. Αποκορύφωμα η φάση όπου ο Λουντ έκανε την κάθετη στον Τσάβες που θα έβγαινε τετ-α-τετ, αλλά ο Χίλιεμαρκ έβαλε το πόδι του και… έκοψε.

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Μάνταλο και τους βοηθούς του να μην βλέπουν πως ο Χατζηισαΐας έφτυσε τον Μολίνς και να γλυτώνει την αποβολή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αυλωνίτης έπαιξε με τα χέρια τον Ουάρντα στην περιοχή, ο Αιγύπτιος έπεσε, αλλά ο Μάνταλος δεν υπέδειξε πέναλτι. Πιθανώς θεώρησε πως το κράτημα του Αυλωνίτη δεν ήταν αρκετά δυνατό, πιθανότερα είχε επίγνωση των προηγούμενων αποφάσεών του.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Κυβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλασιτς (63' Ούμπιδες), Ουάρντα, Βασιλακάκης (74' Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (83' Λαζαρίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Λουντ, Καμπέσας (76' Χατζηγιοβάνης), Σιλά, Μουνιέ (46' Χίλιεμαρκ), Άλτμαν, Μολίνς (72' Τσάβες)