Έδειξε πνοή ο Παναθηναϊκός αλλά το αρνητικό σερί συνεχίστηκε - Free Sunday
Έδειξε πνοή ο Παναθηναϊκός αλλά το αρνητικό σερί συνεχίστηκε

Έδειξε πνοή ο Παναθηναϊκός αλλά το αρνητικό σερί συνεχίστηκε

 

Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε το σερί των κακών εμφανίσεων στην, δεν μπόρεσε όμως να σταματήσει και το σερί των έξι αγώνων χωρίς νίκη, μένοντας στο 1-1 με την Ξάνθη. Ήταν μια καλή ευκαιρία που χάθηκε για να πετύχουν οι «πράσινοι» την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα και να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Ένα ημίχρονο, όμως, δεν φτάνει, ιδίως όταν το καλό ημίχρονο είναι το πρώτο και δεν φροντίζεις σε αυτό το διάστημα να «καθαρίσεις» το παιχνίδι, ενώ θα μπορούσες. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά, με ευκαιρία από το πρώτο λεπτό και συνέχισε έτσι, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, σιγουριά στην άμυνα και ωραία ανάπτυξη. Ως φυσικό επακόλουθο ήρθε το άνοιγμα του σκορ στο 18’,  όταν ο Άλτμαν πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απομάκρυνση στο κόρνερ του Βιγιαφάνιες και πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πλήρως, παρ’ ότι είχε παραταχθεί με μία ενδεκάδα που έπαιζε για πρώτη φορά μαζί, με Αυλωνίτη, Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, τον Τζανδάρη δίπλα στον Κουρμπέλη και τον Πίσπα δίπλα στον Άλτμαν. Κυριάρχησε, αλλά έχασε τις ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του.

Έτσι, όταν στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις δυνάμεις ή και την ψυχολογία να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, σταδιακά η Ξάνθη άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να μην δείχνει το ίδιο σταθερή όπως στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι, στο 78’ η Ξάνθη έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο συνήθης ύποπτος Γέντρισεκ αξιοποίησε με κεφαλιά την σέντρα του Φασίδη για να νικήσει τον Βλαχοδήμο, που είχε επιστρέψει στην ενδεκάδα για το τελευταίο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, εφόσον θα συνεχίσει στην Μπενφίκα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμά του στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ωστόσο ο Χίλιμαρκ στο 90’ και στο 94’ σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46' Σιλά), Ντε Λούκας, Γέντρισεκ (92' Κάστρο), Λουσέρο, Κίκε (69' Φασίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Άλτμαν (90' Κουντουριώτης), Πίσπας (77' Δώνης).