Πως είναι να τρέχεις σε μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες στον κόσμο; - Free Sunday
Πως είναι να τρέχεις σε μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες στον κόσμο;

Πως είναι να τρέχεις σε μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες στον κόσμο;

 

Το The Bridge Experience είναι ένα πολύ-αθλητικό event δυο ημερών με άξονα τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου που φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης για όσους δεν αρκούνται στην άσκηση χωρίς την εμπειρία. Οι πρωταθλητές κολύμβησης Σωτήρης Πάστρας και Αποστόλης Τσαγκαράκης είχαν την έμπνευση και το έκαναν πράξη. Τρεις μήνες πριν την δεύτερη συνάντηση ο Σωτήρης Πάστας μας εξηγεί πως μπορούμε να τρέξουμε (και) για καλό σκοπό.

Μιλήστε μας για το The Bridge Experience.

Η διοργάνωση βρίσκεται στο δεύτερο έτος της ηλικίας της. Πέρυσι τον Ιούλιο συστηθήκαμε στον κόσμο, η ανταπόκριση του οποίου υπήρξε εντυπωσιακή, δεδομένου ότι το The Bridge Experience μετρούσε μόλις λίγους μήνες ζωής. Φέτος, αναμένουμε να έχουμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και οι πρώτες ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές! Μάλιστα, έως τώρα έχουμε και εγγραφές από Γερμανία, Ρωσία και Πολωνία γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχουμε μπροστά μας τρεις «γεμάτους» μήνες εγγραφών. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολύ-αθλητικό event δυο ημερών με άξονα τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», γνωστή και ως Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Κολυμβητικά αγωνίσματα το Σάββατο 2 Ιουνίου, δρομικές και ποδηλατικές αποστάσεις για όλους την Κυριακή 3 Ιουνίου πάνω στη Γέφυρα. Το The Bridge Experience προσφέρει κάτι το μοναδικό, κάτι το οποίο δεν συναντάς σε άλλον αγώνα δρόμου στην Ευρώπη. Το συναίσθημα να τρέχεις σε μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες στον κόσμο, δεκάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 Πως δημιουργήθηκε;

Η ομάδα του The Bridge Experience αποτελείται από άτομα τα οποία έχουν πλούσιες εικόνες και παραστάσεις από διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις αλλά και πάθος για νέες προκλήσεις. Στο μυαλό μας στριφογύριζε καιρό η ιδέα δημιουργίας και καθιέρωσης ενός διεθνούς αθλητικού event στην Ελλάδα, αυτός είναι άλλωστε και ο κύριος στόχος μας: Να αποτελέσει το Bridge Experience ετήσιο σημείο συνάντησης ερασιτεχνών κυρίως, αλλά και επαγγελματιών αθλητών από όλη την Ευρώπη. Πίσω από την ιδέα ενός αγώνα με άξονα τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», βρίσκεται η εταιρεία αθλητικού τουρισμού 4P Sports Travels και συγκεκριμένα ο συγκάτοικός μου στα Ολυμπιακά χωριά στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο Πεκίνο το 2008, ο Αποστόλης Τσαγκαράκης, επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση. Η 4P Sports Travels διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και αποτελεί πιστοποιημένο γραφείο αθλητικού τουρισμού, το μοναδικό στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στη φιλοξενία ομάδων υγρού στίβου από όλη την Ευρώπη. Η 4P είχε ηγετικό ρόλο στη διοργάνωση του event «Energy For Swim» που έλαβε χώρα στη Ρώμη της Ιταλίας τον Αύγουστο του 2017. Το εν λόγω event εκτός από τους καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο, συγκέντρωσε €90.000, τα οποία μοιράστηκαν σε 4 φιλανθρωπικά ιδρύματα σε Αμερική, Αυστραλία, Ιταλία και Ουκρανία.

 MG 5153 min

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος;

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε! Τι εννοώ: Στην κολύμβηση για παράδειγμα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες από 12 ετών, υπάρχει όμως και παιδική κολυμβητική απόσταση όπου μπορεί και κάποιο παιδί ηλικίας 9 ετών να συμμετέχει! Αντίστοιχα στο τρέξιμο, δημιουργήσαμε φέτος μετά και την περσινή μας εμπειρία, μία απόσταση 6χλμ δυναμικού περπατήματος. Όπως καταλαβαίνεις το The Bridge Experience απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ.

Μιλήστε μας για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του event.

Το Bridge Experience έχει τη φιλοσοφία ότι έρχεται και «γεφυρώνει» διαφορές, ανισότητες, πολιτισμούς! Φέτος, όπως άλλωστε και πέρυσι, έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν σε δύο φορείς: Στο «Charity4U», μία νεοσύστατη μη κερδοσκοπική εταιρία που στηρίζει νέους αθλητές στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος».

Υπάρχουν παράλληλες δράσεις;

Φυσικά και χαίρομαι που μου θέτεις αυτή την ερώτηση! Από την αρχή είπαμε ότι δεν πάμε να κάνουμε απλά μία αθλητική διοργάνωση αλλά μία διοργάνωση με τέσσερις πυλώνες, όσοι και αυτοί της Γέφυρας! Αθλητικός – Κοινωνικός – Πολιτιστικός – Τουριστικός. Κάθε ένας από αυτούς τους πυλώνες έχει δράσεις από κάτω του, προσπαθούμε με άλλα λόγια κάθε μας δράση, κάθε μας ενέργεια, κάθε μας κίνηση να έχει αντίκτυπο σε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους πυλώνες.  Για φέτος -για παράδειγμα- έχουμε προγραμματίσει να μιλήσει σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Δημήτρης Καρυπίδης. Στις δράσεις μας περιλαμβάνεται ο καθαρισμός ακτής, όπως και πέρυσι, κάτω από τη Γέφυρα δίπλα στο Κάστρο Ρίου, ομιλίες Ελλήνων Ολυμπιονικών σε σχολεία της περιοχής και άλλες που όσο πλησιάζουμε στην διοργάνωση θα είμαστε σε θέση να τις ανακοινώσουμε!

The Bridge Experience

2-3 Ιουνίου

Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»

https://thebridgexperience.gr/