Ισοπαλία και... όλοι ευχαριστημένοι στη Λεωφόρο - Free Sunday
Ισοπαλία και... όλοι ευχαριστημένοι στη Λεωφόρο

Ισοπαλία και... όλοι ευχαριστημένοι στη Λεωφόρο

Σε ένα παιχνίδι που του στράβωσε ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να πάρει την ισοπαλία 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες, στους 32 βαθμούς πλέον και εξακολουθούν να κυνηγούν την 5η θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι ομάδας που επίσης παλεύει για την 5η θέση, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 2-0 του Ατρόμητου, ο οποίος όμως επανήλθε και πήρε στις καθυστερήσεις ισοπαλία 2-2 (48’, 59’ Σπιριντόνοβιτς – 65’ Κωτσόπουλος, 93’ Ουάρντα) στη Νέα Σμύρνη, με τους «κυανέρυθρους» να παραμένουν πέμπτοι, με 33 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος πήγε στους 47, όσους και ο Ολυμπιακός, που παίζει αύριο με την Ξάνθη (32 β.), η οποία επίσης διεκδικεί την 5η θέση.

Στη Λεωφόρο, ο Αστέρας Τρίπολης μπλόκαρε τον -για μία ακόμη φορά με πολλές απουσίες και προβλήματα στην ανάπτυξη- τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, κινδύνευσε μόνο από μία κεφαλιά του Αυλωνίτη από στημένη φάση και μία κεφαλιά του Δώνη σε κανονική ροή αγώνα. Ο Πασαλίδης ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά για τον Αστέρα, ενώ στο 26’ θα μπορούσε να δώσει και το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αστέρας είχε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τόνσο στο 36’, ενώ ο Παναθηναϊκός ζήτησε δικαίως πέναλτι στο 12ο λεπτό, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μουνάφο στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Σκουλάς δεν το υπέδειξε.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία μετά από ομαδική προσπάθεια και πλασέ στην κίνηση του Δώνη που έβγαλε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης στο 64’, ωστόσο ο Αστέρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Αυλωνίτης έκανε σωτήριο τάκλιν στο 55’ και στο 69’ άνοιξε το σκορ, σε φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο σε πάσα του Λουντ και σαστιμάρα της «πράσινης» άμυνας, με τον Αυλωνίτη να χάνει τον Μανιά και εκείνος να σκοράρει ανενόχλητος με κεφαλιά μετά τη σέντρα που έγινε.

Ο Ουζουνίδης απέσυρε τον αρνητικό Χατζηγιοβάνη, πέρασε τον Κολοβέτσιο και ανέβασε στα χαφ τον Κουρμπέλη, ο οποίος ηρέμισε την ομάδα του και άρχισε να χτίζει επιθέσεις. Το σημείο καμπής, όμως του ματς ήταν το γκολ που πέτυχε ο Αστέρας, καθώς, όπως και ο Ολυμπιακός πριν μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη, έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Ο Αστέρας ήταν εμφανώς νευρικός και ο Παναθηναϊκός, χωρίς να μπορεί να πιέσει επιθετικά με συνέπεια, βρήκε ευκαιρίες. Μετά από φάση διαρκείας ο Μουνιέ έκανε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη, ωστόσο στο 87’ ο Γάλλος πέρασε κάθετη κάτω από τα πόδια του Τριανταφυλλόπουλου στον Λουντ στο όριο της περιοχής, με τον Φινλανδό να γυρίζει, να μπαίνει στην περιοχή και να πιάνει ένα εντυπωσιακό αριστερό σουτ με τρεις αντιπάλους μπροστά του, με την μπάλα να περνάει και τον Αθανασιάδη να μην έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει και το γκολ της νίκης ωστόσο δεν κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Αστέρα στα λεπτά που απέμεναν, με το τελικό αποτέλεσμα να βρίσκει και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες, καθώς δεν έχασαν έδαφος σε σχέση με τον Πανιώνιο, και επιπλέον ο Παναθηναϊκός για δεύτερο διαδοχικό δύσκολο παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα και πήρε την ισοπαλία, ενώ ο Αστέρας πήρε ισοπαλία στη Λεωφόρο μια αγωνιστική μετά την τεράστια νίκη του επί του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (81' Μπουζούκης), Λουντ, Κουλιμπαλί (71' Μολίνς), Χατζηγιοβάνης (61' Κολοβέτσιος), Μουνιέ, Δώνης.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (56' Καλτσάς), Κυριακόπουλος (66' Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (85' Δουβίκας).