Η Ατλέτικο πήρε το Europa League, 3-0 την Μαρσέιγ - Free Sunday
Η Ατλέτικο πήρε το Europa League, 3-0 την Μαρσέιγ

Η Ατλέτικο πήρε το Europa League, 3-0 την Μαρσέιγ

H Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε σχετικά εύκολα με 3-0 την Μαρσέιγ και κατέκτησε το Europa League, το τρίτο της ιστορίας της και μάλιστα… εκτός έδρας, εφόσον ο τελικός διεξήχθη στη Λυών.

Η διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής μετά το πρώτο 20λεπτο, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε τελικό Europa League, περνώντας ως αλλαγή στο 74’ και έχοντας δοκάρι σε εξαιρετική κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Μία φάση που αν κατέληγε στα δίχτυα θα άλλαζε τα τελευταία λεπτά του τελικού, καθώς η Μαρσέιγ έχανε με 2-0 σε εκείνο το σημείο και θα επέστρεφε στο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με την Μαρσέιγ να μπαίνει ορμητικά, να βγάζει πολύ ενέργεια και να πιέζει την Ατλέτικο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ζερμέν στο 4’, ενώ το σουτ του Σαρ στο 12’ πέρασε μόλις άουτ. Μέχρι το 20λεπτο η Μαρσέιγ συνέχιζε να κυριαρχεί, όταν σε μία ανύποπτη φάση ήρθαν τα πάνω κάτω. Στο 21’ ο Μανταντά έδωσε με τα πόδια στον Αγκισάρ για να ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του, εκείνος έχασε το κοντρόλ, έγινε η πάσα στον Γκριζμάν, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει απέναντι στον Μανταντά και να τον πλασάρει για το 1-0. Η Μαρσέιγ πάγωσε και έντεκα λεπτά αργότερα ήρθε το απόλυτο σοκ, καθώς ο αρχηγός, ηγέτης και σταρ της, ο Παγιέ, τραυματίστηκε και αποχώρησε δακρυσμένος.

Ο τιμωρημένος Ντιέγκο Σιμεόνε είδε στη συνέχεια από τις εξέδρες την ομάδα του να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη, να κλείνει τους διαδρόμους, να παίρνει τα μέτρα του αντιπάλου και να φτάνει χωρίς να δεχτεί φάση στο ημίχρονο προηγούμενη με 1-0.

Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο βγήκε για να καθαρίσει το παιχνίδι, πίεσε, έχασε μια ευκαιρία με τον Κορέα στο 48’ και στο 49’ από την κεφαλιά του Κορέα ο Κόκε κινήθηκε κάθετα προς τη μεγάλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον Γκριζμάν, ο οποίος κοντρόλαρε και στη συνέχεια πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Σε μεγάλο βαθμό ο τελικός είχε τελειώσει, η Μαρσέιγ δεν μπορούσε να βρει κάτι να πατήσει για να αντεπιτεθεί, μέχρι που στο 81’ ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι. Η Μαρσέιγ είχε ένα καλό τρίλεπτο αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 89’ ο Κόκε έβγαλε και δεύτερη ασίστ στον τελικό, με τον αρχηγό Γκάμπι να σημειώνει το 3-0 για την Ατλέτικο, ενώ στη συνέχεια πέρασε ως αλλαγή και ο Φερνάντο Τόρες, για το τελευταίο του παιχνίδι, τον τελευταίο του τελικό, το τελευταίο του τρόπαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Αμαβί, Λουίζ Γκουστάβο, Ραμί, Σαρ, Σανσόν, Ανγκισά, Οκάμπος (55' Εν Ζι), Παγιέ (32' Μαξ Λόπες), Τοβέν, Ζερμέν (74' Μήτρογλου).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλκο (46' Χουανφράν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερνάντεζ, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Κορέα (88' Παρτέι), Γκριζμάν (90' Τόρες), Ντιέγκο Κόστα.