Η Αγγλία στα ημιτελικά, το Νησί πανηγυρίζει - Free Sunday
Η Αγγλία στα ημιτελικά, το Νησί πανηγυρίζει

Η Αγγλία στα ημιτελικά, το Νησί πανηγυρίζει

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια η Αγγλία βρίσκεται στα ημιτελικά του Μουντιάλ και τα καταφέρνει με την ομάδα που… κανείς δεν περίμενε να τα καταφέρει. Το νεανικό ρόστερ του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ νίκησε τη Σουηδία με 2-0 και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά, τον νικητή του Ρωσία-Κροατία.

Η Αγγλία ήταν καλύτερη από την Σουηδία, άνοιξε και πάλι το σκορ από στημένη μπάλα και είχε τον Πίκφορντ να κόψει τη φόρα των Σουηδών όταν χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό, με σχεδόν ανύπαρκτο ρυθμό και ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι που στο 35’ η Αγγλία εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο επιθετικό της όπλο σε αυτή τη διοργάνωση, την αποτελεσματικότητά της στις στημένες μπάλες. Από εκτέλεση κόρνερ του Γιανγκ στο 30’ ο Μαγκουάιρ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0, αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Ο ρυθμός βέβαια δεν άλλαξε και το ημίχρονο βγήκε σχεδόν «σβηστά», με την Αγγλία βέβαια να χάνει στο τέλος διπλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με τον Στέρλινγκ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Σουηδία έδειξε διάθεση να αναλάβει τα ηνία και να πιέσει, ενώ ξεκίνησε με ευκαιρία, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Μπεργκ. Στο 59’ η Αγγλία έκανε τελικά δύο τα γκολ της, όταν ξεδίπλωσε ωραία την επίθεσή της και η μπάλα κατέληξε στον Λίνγκαρντ στα δεξιά, ο οποίος βρήκε ωραία με σέντρα την κίνηση του Ντέλε Άλι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 με κεφαλιά.

Από τη στιγμή που η Σουηδία δεν κατάφερε να επανέλθει γρήγορα στο παιχνίδι, με τον Πίκφορντ να βγάζει το τετ-α-τετ του Κλάεσον στο 62’ και το συρτό σουτ του Μπεργκ στο 71’, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και οι Άγγλοι έφτασαν σε μια πρόκριση που σηματοδότησε την έναρξη των πανηγυρισμών στην Αγγλία.

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ (85’ Γιάνσον), Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ (65’ Όλσον), Τοϊβόνεν (65’ Γκουιντέτι), Μπεργκ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον (85’ Ντάιερ), Ντέλε Άλι (77’ Ντελφ), Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (91’ Ράσφορντ), Κέιν.