O Λουκάκου γυρίζει στην Τσέλσι 100 εκ. ακριβότερος - Free Sunday
O Λουκάκου γυρίζει στην Τσέλσι 100 εκ. ακριβότερος

O Λουκάκου γυρίζει στην Τσέλσι 100 εκ. ακριβότερος

Στην Τσελσι έναντι 115 εκ. ευρω ετοιμάζεται να επιστρέψει, ο Ρομέλου Λουκάκου, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το 2011, η Τσέλσι είχε καταβάλλει στην Αντερλεχτ, 15 εκ. ευρώ για τον 18χρονο επιθετικό ενώ τωρα θα καταβάλλει στην Ιντερ εκατό εκατομμύρια περισσότερα.

Στην Τσέλσι έμεινε τρία χρόνια και κατα τη διάρκεια των οποίων παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Γουέστ Μπρομ και στην Εβερτον, η οποία το 2014 έδωσε 35 εκ. για να τον αποκτήσει με μετεγραφή.

Τρία χρόνια αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έδωσε 84,7 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ», όπου έμεινε έναν χρόνο και μετακινήθηκε στην Ιντερ που διέθεσε 74 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του.

Στα δυο χρόνια στο Μιλάνο, οδήγησε την Ιντερ στην κατάκτηση του καμπιονάτο και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Τσέλσι.

Όταν η μετεγγραφή τελειώσει, ο Βέλγος σέντερ φορ, θα είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών με βάση τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για τις κατα καιρούς μετακινήσεις του.

Συνολικά οι μετακινήσεις του κόστισαν 327 εκατομμύρια ευρώ, 17 παραπάνω από τον Νεϊμάρ ενώ ακολουθούν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (230 εκ.), ο Αλβάρο Μοράτα (198 εκ.), ο Κιλιάν Μπαπέ (180 εκ.) και ο Ανχελ Ντι Μαρία (179 εκ.).