Euro 2016: Ο Ρονάλντο και η κόλαση - Free Sunday
Euro 2016: Ο Ρονάλντο και η κόλαση

Euro 2016: Ο Ρονάλντο και η κόλαση

Μπορεί το γεγονός πως προκρίνονταν και οι τέσσερις καλύτερες από τις έξι συνολικά τρίτες των ομίλων του Euro 2016 να έκανε λιγότερο ενδιαφέρουσα απ’ ό,τι συνήθως την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, ωστόσο αρκούσε ένα… στιγμιαίο λάθος της Ισπανίας και ένα… διαρκές της Αγγλίας για να μετατρέψει σε «κόλαση» τα νοκ άουτ. 

Το στιγμιαίο λάθος της Ισπανίας της κόστισε την ήττα της από την Κροατία και την απώλεια της πρώτης θέσης στον όμιλό της, ενώ το διαρκές της Αγγλίας, στα παιχνίδια με την Ρωσία και τη Σλοβακία, της στέρησε την πρώτη θέση προς όφελος της Ουαλίας. 

Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις της διοργάνωσης στη μία πλευρά του ταμπλό. Έτσι, από την υπερασπίστρια του τίτλου για δεύτερη διαδοχική φορά Ισπανία, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, την «οικοδέσποινα» Γαλλία, την Ιταλία και την Αγγλία μόνο μία μπορεί να βρεθεί στον τελικό και μόνο δύο στα ημιτελικά. Η αρχή των ευρωπαϊκών ντέρμπι γίνεται τη Δευτέρα, όταν η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία για τους «16». Ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γερμανία-Σλοβακία στους «8».

Στην ίδια φάση αναμετριούνται ο νικητής της αναμέτρησης Γαλλία – Ιρλανδία με τον νικητή του Αγγλία – Ισλανδία, ενώ στα ημιτελικά αυτός που θα επιβιώσει από το ζευγάρι των Ισπανίας/Ιταλίας και της Γερμανίας κόντρα σε όποιον επιβιώσει από τα ζευγάρια της Γαλλίας και της Αγγλίας. Ο κακός χαμός. 

Ταυτόχρονα αυτό σημαίνει πως ανοίγει για τα καλά η όρεξη των ομάδων που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ταμπλό, όπου δεν υπάρχει κανένα «μεγαθήριο» και όλοι μπορούν να ονειρεύονται τα ημιτελικά, με εξαίρεση την Ισλανδία, γιατί όχι και τον τελικό. Ιδίως από τη στιγμή που οι δύο από τις τρεις ποιοτικότερες ομάδες εξ αυτών παίζουν μεταξύ τους στους «16», δηλαδή η Κροατία με την Πορτογαλία. Όποιος προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ελβετία – Πολωνία. Για την άλλη θέση του ημιτελικού αυτής της πλευράς του ταμπλό φαβορί λόγω της τρομερής ποιότητας του ρόστερ του αλλά σίγουρα όχι ακλόνητο βάσει των όσων έχει δείξει μέχρι στιγμής, είναι το Βέλγιο, που αντιμετωπίζει στους «16» την Ουγγαρία και όποιος από τους δύο προκριθεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του Ουαλία-Β. Ιρλανδία. 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως έτσι όπως εξελίχτηκε η διοργάνωση μοιάζει… κομμένη και ραμμένη για να μπορέσει να κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο το μεγάλο άλμα στην προσωπική του μάχη με τον Μέσι, να οδηγήσει την εθνική του ομάδα σε κάτι πραγματικά μεγάλο. Προηγουμένως βέβαια θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μόντριτς, ίσως και του Μπέιλ, πιθανότατα του Βελγίου και φυσικά όποιου επιβιώσει –σίγουρα έχοντας σπαταλήσει πολλές δυνάμεις- από την άλλη, την «κολασμένη» πλευρά του ταμπλό. Πρώτα απ’ όλα βέβαια θα πρέπει να νικήσει τον κακό του εαυτό, όπως επίσης και το γεγονός πως σπανίως μέχρι τώρα στην πολύ πλούσια καριέρα του έχει «καθαρίσει» ματς όταν η μπάλα… καίει.