Ο Μπεργκ διαψεύδει ότι αποκάλεσε νοτιοαφρικανό παίκτη της Μπρόντμπι «πίθηκο» - Free Sunday
Ο Μπεργκ διαψεύδει ότι αποκάλεσε νοτιοαφρικανό παίκτη της Μπρόντμπι «πίθηκο»

Ο Μπεργκ διαψεύδει ότι αποκάλεσε νοτιοαφρικανό παίκτη της Μπρόντμπι «πίθηκο»

«Δεν είναι αλήθεια. Μου ακούγεται πολύ παράξενο. Είναι μία ανοησία, δεν έκανα τίποτα τέτοιο. Στην ένταση της στιγμής στον αγωνιστικό χώρο λέγονται πολλά πράγματα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά όταν το ματς τελειώνει, τα βάζεις όλα στην άκρη και δίνεις το χέρι σου».

Με αυτή τη δήλωση στην εφημερίδα «Aftonbladet»,  ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπέργκ, διέψευσε τις καταγγελίες του διεθνούς νοτιοαφρικανού ποδοσφαιριστή της δανέζικης Μπρόντμπι, Λέμπογκανγκ Πίρι σύμφωνα με τις οποίες, κατά τη διάρκεια του αγώνα τον αποκάλεσε "πίθηκο".

«Με αποκάλεσε πίθηκο. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Δεν έχει κανένα σεβασμό για τον συνάνθρωπό του. Είμαι σοκαρισμένος, δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν με κάποιο ζώο. Ήταν μία φρικτή εμπειρία», είχε δηλώσει ο μέσος της Μπρόντμπι στην εφημερίδα «Ekstrabladet» επικαλούμενος και τη μαρτυρία συμπαίκτη του, Ρόντολφ Οστιν.

Στην καταγγελία του Πίρι, αποδίδεται και το φραστικό επεισόδιο που είχε μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής της Μπρόντμπι, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ με τον Μπεργ.