Στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός - Free Sunday
Στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός

Στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός

Μετά από έναν χρόνο που ήταν… αδικαιολογήτως απών, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και δη του Europa League, αποκλείοντας και την Μπρόντμπι, μετά την ΑΪΚ. 

Ο Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 στη Δανία και προκρίθηκε χωρίς άγχος στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο, για μία ακόμη φορά, ήταν παθητικός, χωρίς νεύρο και οργανωμένο παιχνίδι. Τα βασικά προβλήματα ήταν δύο. Το πρώτο, η αδυναμία των «πράσινων» να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Το δεύτερο, η ασυνεννοησία στην άμυνα. Η Μπρόντμπι εκμεταλλεύτηκε αμφότερα στο 35’ και μετά από κλέψιμο της μπάλας και πολύ ωραίο συνδυασμό με δύο συμπαίκτες του την ώρα που η άμυνα του Παναθηναϊκού απλώς κοίταζε, ο Μουχτάρ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. 

Δύο καλές στιγμές με κακά τελειώματα του Ιμπάρμπο ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το δεύτερο να ξεκινάει με την Μπρόντμπι να πιέζει και πάλι αλλά τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί αρκετά γρήγορα αυτή τη φορά και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, δείχνοντας διάθεση να «καθαρίσει» την πρόκριση. 

Η παρουσία του Λέτο βοήθησε πολύ και στο 65’ τα πάντα τέλειωσαν, όταν στην εξέλιξη μιας εκτέλεσης φάουλ ο Λουντ πήρε την μπάλα και έβγαλε την σέντρα, με τον Ιβανόφ να ισοφαρίζει με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά στην απέναντι γωνία. 

Οι Δανοί δεν είχαν πλέον ούτε ψυχικά ούτε σωματικά αποθέματα και ο Παναθηναϊκός πήρε χωρίς άλλα προβλήματα την πρόκριση. 

Το γελοίο πανό των Δανών οπαδών με τον αποκεφαλισμένο Μπεργκ είναι βέβαιο ότι θα λάβει την ποινή που του αρμόζει από την UEFA. 

Μπρόντμπι: Τόπελ, Χολστ (67’ Ουρένια), Χέρμανσον, Ρόκερ, Λάρσον, Νόργκααρντ, Πίρι (75’ Κόρλου), Χιουλσάγκερ, Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83’ Γιάκομπσεν).
Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (59’ Λουντ), Χουλτ (86’ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (46’ Λέτο), Γουακάσο, Μπεργκ.