Πρώτη απώλεια βαθμών για Παναθηναϊκό, 0-0 στο Αγρίνιο - Free Sunday
Πρώτη απώλεια βαθμών για Παναθηναϊκό, 0-0 στο Αγρίνιο

Πρώτη απώλεια βαθμών για Παναθηναϊκό, 0-0 στο Αγρίνιο

Οι πράσινοι του Αντρέα Στραματσόνι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των Αγρινιωτών του Γιάννη Μαντζουράκη, με εξαίρεση το τέταρτο από το 58' έως το 73', όταν και δημιούργησαν όλες τις ευκαιρίες τους.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στον Παναιτωλικό να αμυνθεί εύκολα και σε ορισμένες περιπτώσεις, να τον απειλήσει. Γενικότερα, δεν είχε καμία σχέση με την απόδοση και την επιθετικότητα των προηγούμενων παιχνιδιών, αφού έλειψε η φαντασία και η δημιουργικότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έδειξε τις δυνατότητες του, αλλά οι εσφαλμένες επιλογές του Στραματσόνι με την έξοδο των Γουακάσο και Λουντ, στέρησαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και την ορθή ανάπτυξη.

Στην αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού συντέλεσε η ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού, αφού απομόνωσε τον Μπεργκ και περιόρισε τον Ιμπάρμπο, με τον Λουντ να είναι ο μοναδικός ο οποίος δεν αναχαιτίστηκε. Από την άλλη, το επιθετικό πλάνο δεν απέδωσε, διότι ειδικά στο τέλος υπήρχαν κενοί χώροι και πέρασαν ανεκμετάλλευτοι.

Δέκα ημέρες μετά την ήττα από τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός έδειξε αδυναμίες και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη δεδομένη ποιότητα του στην επίθεση. Ως συνέπεια, σημειώθηκε η πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός δεν θα προετοιμαστεί με τις πιο ιδανικές συνθήκες για το εκτός έδρας ματς με τη Θέλτα, για το Europa League. Ο Παναιτωλικός έχει κάθε δίκιο να πανηγυρίζει το βαθμό, με τη "στρατηγική" του να δικαιώνεται.

Πάντως, στον Παναθηναϊκό υπάρχουν παράπονα για τις υποδείξεις των βοηθών, αφού σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο ο Λάμπρου και σε μία περίπτωση στο δεύτερο ο Ακρίβος, υπέδειξαν οφσάιντ σε φάσεις που αμυνόμενοι κάλυπταν τους επιτιθέμενους, με τη μία από τις δύο φάσεις να καταλήγει σε γκολ, το οποίο δεν έπρεπε να ακυρωθεί.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Ροντρίγκες, Μάκος, Μάρκο Πάουλο, Κλέσιο (82' Ρότσα), Ουάρντα (70' Μουνιός), Φερέιρα, Τομανέ (69' Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός: Στιλ,Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (65' Βιγιαφάνιες), Λουντ (74' Εμποκού),  Μπεργκ, Ιμπάρμπο (82' Ρινάλντι).


ΠΗΓΗ: sport24.gr