Άστοχος, άτυχος και ηττημένος ο ΠΑΟ, πήγε στράφι η εμφάνισή του - Free Sunday
Άστοχος, άτυχος και ηττημένος ο ΠΑΟ, πήγε στράφι η εμφάνισή του

Άστοχος, άτυχος και ηττημένος ο ΠΑΟ, πήγε στράφι η εμφάνισή του

Ο Άγιαξ βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς, ακολουθεί η Θέλτα με τέσσερις, έναν έχει η Σταντάρ Λιέγης και κανέναν οι «πράσινοι».

Μέχρι και το 70’ της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε για πρώτη φορά επί Στραματσόνι μια πολύ πειστική εμφάνιση σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και μάλιστα σε ισπανικό έδαφος, όπου δεν έχει νικήσει ποτέ. 

Ο Ιταλός παράταξε την ομάδα του με τρεις αμυντικούς και τους πιο έμπειρους παίκτες του, ενώ θέση στην ενδεκάδα πήρε ο Βιγιφάνιες που ήταν πολύ καλός και ο Λουντ αγωνίστηκε με επιτυχία ως αριστερός μπακ-χαφ. Κορυφαίος όλων βέβαια ήταν ο Ζέκα, που βρισκόταν... παντού. Οι «πράσινοι» ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με την από πέρυσι συνήθειά τους να «πετούν» το πρώτο ημίχρονο. 

Πράσινη κυριαρχία

Η Θέλτα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, έτρεξε πολύ και έκλεψε μπάλες, για να γίνει πολύ απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Μέσω αντεπιθέσεων ο Ιμπάρμπο δημιούργησε τις δύο πρώτες ευκαιρίες της αναμέτρησης, με τον Μπεργκ να χάνει την πρώτη στο 15’ και τον Λουντ τη δεύτερη στο 25’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο συνδυασμός Ζέκα και Μπεργκ κατέληξε σε πλασέ του Πορτογάλου στην αγκαλιά του Άλβερεθ. 

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο 38’ και στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ιμπάρμπο να ηττάται στο τετ-α-τετ από τον Άλβαρεθ, καθώς βιάστηκε να σουτάρει ενώ είχε όλες τις επιλογές ανοιχτές, ενώ αμέσως μετά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε και το σουτ του επερχόμενου Κουλιμπαλί, με το πόδι. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Κουτρουμπής σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ιμπάρμπο. 

Με ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, καθώς καταλογίστηκε σωστά φάουλ στον Μπεργκ προτού στείλει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα από τη σέντρα του Ζέκα. 

Το πέναλτι και τα… ελαφρυντικά

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί και να απειλεί διαρκώς, με το σημείο καμπής του παιχνιδιού να έρχεται στο 67’. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και κάθετη από τον Βιγιαφάνιες ο Ιμπάρμπο μπήκε στην περιοχή με την μπάλα μπροστά του, έφτασε μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής και σπρώχτηκε από τον Kαμπράλ, με τον διαιτητή Μπάντι να αρνείται το καθαρό πέναλτι στον Παναθηναϊκό το οποίο θα συνεπαγόταν και την αποβολή του Καμπράλ. Μια απόφαση που είχε την εξήγησή της: το πέναλτι όντως έγινε αλλά ήταν ο Ιμπάρμπο που έδωσε στον διαιτητή την επιλογή να μην το καταλογίσει: με το που έφτασε ο Κολομβιανός στην μπάλα γύρισε και κοίταξε να δει τη θέση του διαιτητή και στη συνέχεια προτίμησε να περιμένει το σπρώξιμο του Καμπράλ παρά να δοκιμάσει να σουτάρει, θεωρώντας το προφανώς πιο ασφαλή επιλογή. 

Ακολούθησαν άλλες τρεις καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό με Ιμπάρμπο και Μπεργκ, χωρίς αποτέλεσμα.

Ανατροπή δεδομένων

Με τη συμπλήρωση των 70 λεπτών ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μένει από δυνάμεις, λόγω και της υπερπροσπάθειας που είχε προηγηθεί. Παράλληλα, οι Ιάγο και Βας που είχαν περάσει ως αλλαγές έδωσαν επιθετική πνοή στη Θέλτα και στο 84’ έγινε η μπαλιά στον Βας στην πλάτη της άμυνας και στα δεξιά, εκείνος έκανε την κίνηση και γύρισε παράλληλα την μπάλα, με τον Γκουϊντέτι να πλασάρει ανενόχλητος για το 1-0. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Βας –και με την μπάλα να φαίνεται να αλλάζει ακριβώς όσο χρειαζόταν πορεία από το κεφάλι του Μολέδο- η Θέλτα έκανε το 2-0. 

Ενδιάμεσα ο Ιμπάρμπο είχε χάσει άλλη μια ευκαιρία, όπως τεράστια ευκαιρία έχασε και ο Παναθηναϊκός να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από τον Άγιαξ και να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του έδινε τεράστια αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας. 

Θέλτα: Άλβαρεθ, Μάγιο, Φοντάς, Χόνι Κάστρο, Καμπράλ, Ερνάντες, Ντίας, Ναράνχο (60' Σίστο), Σενιέ (71' Βας), Γκουιντέτι, Ρόσι (79' Ιάγο).
Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (87' Εμποκού), Σαμπά, Μολέντο, Λουντ, Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.