Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, 2-2 στη Λιέγη - Free Sunday
Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, 2-2 στη Λιέγη

Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, 2-2 στη Λιέγη

Για μία ακόμη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένος και άψογα στημένος, κυριαρχώντας επί της Σταντάρ στο πρώτο ημίχρονο, παρά την απουσία του Μπεργκ που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης. 

Λέτο και Ιμπάρμπο ήταν πάρα πολύ καλοί και έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των Βέλγων, με τον Ιμπάρμπο να ανοίγει το σκορ στο 8’ με ένα υπέροχο γκολ, όταν πήρε την μπάλα από τον Λέτο, μπήκε στην περιοχή «χορεύοντας» τον Λαΐφη στα δεξιά έφερε την μπάλα στο αριστερό και έβαλε τα απαραίτητα φάλτσα για να καταλήξει η μπάλα στην απέναντι πλευρά της εστίας του. Με τους Ζέκα, Λεντέσμα να κυριαρχούν στο κέντρο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο 36’ έφτασε στο 2-0, όταν έγινε η πάσα προς τον Ιμπάρμπο έξω από την περιοχή, εκείνος την βρήκε με το πλάι του παπουτσιού, δίνοντας στον Λέτο και έκανε την περιστροφή γυρνώντας με πρόσωπο προς την εστία, με τον Αργεντίνο να του την στρώνει και τον Ιμπάρμπο να κάνει το 2-0 με διαγώνιο σουτ. 

Η Σταντάρ έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει, ωστόσο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κουτρουμπής μάρκαρε με τα χέρια τον Ρομπέρτο Σα και ο διαιτητής Στεφάνσκι, μετά από υπόδειξη του διαιτητή τελικής γραμμής, έδωσε ένα πέναλτι που δεν ήταν, καθώς δεν υπήρξε ανατροπή, αλλά το οποίο του έδωσε ο Κουτρουμπής το δικαίωμα να δώσει, μαρκάροντας με τα χέρια. Ο Εντμίλσον εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1. 

Τα ευρωπαϊκά… φαντάσματα των τελευταίων ετών επέστρεψαν για τον Παναθηναϊκό που έχασε την ψυχραιμία του, όπως και ο Στραματσόνι που αποβλήθηκε για την έξαλλη διαμαρτυρία του στο ημίχρονο.

Η νευρικότητα δεν ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας τη νίκη, που θα τον επανάφερε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, μέσα από τα χέρια του. Χρειάστηκε να συμβάλλουν και η ατυχία, με τον πολύ σταθερό Σάμπα του πρώτου ημιχρόνου να γίνεται αλλαγή λόγω τραυματισμού και τον Ζέκα να βγαίνει αναγκαστικά στο 78’ λόγω τραβήγματος στον οπίσθιο μηριαίο κατά τη διάρκεια σπριντ. Με τον Λεντέσμα να έχει εμφανώς κουραστεί, αναδείχθηκε η μοναδική μεγάλη ανορθογραφία του φετινού ρόστερ του Παναθηναϊκού, το γεγονός πως διαθέτει μόλις τέσσερις παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν ως κεντρικοί μέσοι.  

Το άλλο καθοριστικό σημείο ήταν το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να περιμένει την Σταντάρ, αντί να ψάξει και το τρίτο γκολ εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά της κενά. Το πόσο λάθος ήταν η επιλογή φάνηκε από τις ευκαιρίες που έχασε ο κουρασμένος Παναθηναϊκός του τελευταίου δεκαλέπτου να φτάσει και σε τρίτο γκολ, όταν βγήκε μπροστά μετά την ισοφάριση της Σταντάρ, με δυνατή και χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Μπελφοντίλ, ο οποίος σημάδεψε τους συμπαίκτες του στο τείχος που έστησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και η μπάλα πέρασε από τη… μύτη της βελόνας, αιφνιδιάζοντας τον Στιλ. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Άγιαξ και Θέλτα ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο Βίγκο, με τον Άγιαξ να φτάνει τους 7 βαθμούς, τη Θέλτα τους 5, η Σταντάρ έχει 2 και ο Παναθηναϊκός έναν. 

Σταντάρ Λιέγης: Ζιλέτ, Ντοσεβί (63’ Μπενζά), Σολζ, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72’ Ενό), Σα, Μπελφοντίλ.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα (46’ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78’ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74’ Λουντ).